El saldo de préstecs del sistema financer a empreses es redueix en 240.000 milions d’euros en quatre anys

euros

Les dades publicades pel Banc d’Espanya ahir presenten un panorama desolador pel que es refereix al finançament creditici per a empreses no financeres al nostre país. El saldo dels préstecs vius a empreses és de 712.809 milions d’euros, la qual cosa representa una disminució interanual en relació amb febrer de 2012 del 8,48%. Al gener i febrer d’aquest any s’han produït els dos descensos més forts des del començament de la crisi econòmica.
Fins a fa quatre anys el volum de crèdits a empreses va mantenir un creixement constant que modifica la seva tendència des de febrer de 2099. A partir d’aquesta data el saldo passa de 952.593 milions als actuals 712.809, és a dir un pèrdua de 240.000 milions, o en percentatge una reducció alguna cosa superior al 25%.

La disminució interanual és encara major que la del saldo de préstecs a famílies per a habitatges (-3,69%) i per a la resta del finançament de les llars (-4,81%).

CTAC considera que de no produir-se un canvi en aquesta tendència serà impossible recuperar l’activitat econòmica “i no es podrà trobar un escenari adequat per incentivar els emprenedors i la creació d’ocupació”, subratlla Duarte, President de CTAC. Totes les mesures de suport que s’estableixin seran un esforç erm “si el sistema financer no compleix la seva funció bàsica o bé si l’Estat no articula sistemes adequats i alternatius de finançament públic”, explica Duarte.

D’altra banda, el President de l’Organització considera que el Govern ha de donar una explicació de “perquè, quan se’ns anuncia que ja està tancada la reestructuració financera al nostre país, és precisament el moment en el qual la tendència de saldo de préstecs a empreses comença a descendir de forma més significativa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada