EXIGIM Al GOVERN QUE INCLOGUI EN EL CESSAMENT D’ACTIVITAT EXTRAORDINARI ALS PARES AMB FILLS AFECTATS PER LA COVID-19

fills

Des de CTAC Autònoms demanem al Govern Central, i especialment al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions que es protegeixi a aquells pares i mares treballadors i treballadores autònomes que hagin d’absentar-se dels seus negocis o tancar-los perquè els seus fills hagin de romandre en quarantena, ja sigui per ser positius en COVID-19 o perquè hagin estat en contacte amb algun malalt. La imminent volta al col·le provocarà l’increment d’aquestes situacions, ja que els nens deixaran de ser a les seves cases i acudiran de nou a les aules.

Molts autònoms quedarien en una situació econòmica complicada si per motiu de la cura de fills, que han d’estar acompanyats en tot moment, es veuen obligats a tancar el seu negoci.

És per això, que des de la nostra organització, demanem al govern que aquest tipus de casos estiguin emparats sota el cessament d’activitat extraordinari, perquè cap autònom que es vegi en aquesta situació es quedi sense un suport econòmic.

Sandra Zapatero- Presidenta de CTAC-Autònoms:, “és necessari i urgent que el Govern Central articuli un permís retribuït per als pares de nens que hagin de romandre en quarantena. La realitat és que hi haurà moltes famílies que hauran d’abandonar la seva activitat perquè els seus fills donin positiu en Covid-19 i hagin de romandre a les seves cases. Necessitem mecanismes de protecció, una cobertura econòmica perquè els pares puguin absentar-se del treball per a cuidar als seus fills sense que això suposi una disminució dels seus ingressos, molt minvats en molts casos. Sense aquesta protecció estarem condemnant als treballadors autònoms, principalment a les autònomes, que lamentablement continuen sent les que en aquestes circumstàncies més sacrifiquen la seva carrera professional per la cura i l’atenció dels fills”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.