FRACÀS ABSOLUT de la Llei de Segona Oportunitat per als Treballadors Autònoms

1480929784leysegundaoportunidad

“Fracàs absolut”, així de contundent s’ha mostrat Sandra Zapatero – Presidenta de CTAC-Autònoms d’UGT, desprès de l’entrevista d’Ara.cat.  No seria una mala eina amb una reforma de la llei. Malgrat està pensat per l’empresariat.

No està a l’abast dels Treballadors i treballadores autònomes que desenvolupen una activitat.

Es parla de deutes privats, i no de públics. Entenem per deutes privats els creditors (lloguer, compra de material, tot allò que sigui necessari per desenvolupar la pròpia activitat econòmica) i deute pública: els bancs, Hisenda i Seguretat Social.

Aquesta llei pot fer front sempre que es faci un Concurs de Creditors (molt costós per un treballador autònom i dificilíssim d’assumir) per aquells deutes privats.

No oblidem, que l’autònom principalment s’endeuta per liquiditat o inversió amb els bancs, i si l’activitat no li funciona, deixa de pagar la quota de la seguretat social així mateix com a Hisenda.

Per tant, des de la nostra Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, tal com està avui instrumentada la normativa, no els és de cap utilitat.

Els principals obstacles, diu Sandra Zapatero, perquè sigui útil, hauríen d’eliminar el concurs de creditors i desenvolupar un òrgan negociador extrajudicial amb arbitratge; estalviem costos inassumibles per als treballadors autònoms que malgrat es veuen endeutats tampoc poden accedir al pagament del concurs, així com la burocracia que els suposa.

Inclou-re la quitança del 50% quan es contrau un deute privat al igual que un públic, dit d’altre forma inclou-re el deute generat amb els bancs, hisenda i seguretat social.

Conclou dient “manca d’efectivitat”

Us deixem el link on ahir vàren fer una publicació de la llei de la segona oportunitat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*