INTOLERABLE la lentitud del Ministeri d’Economia per ordenar el pla de rescat de 7.000 milions d’euros per a autònoms i petites empreses

plarescatcnaesDesprés de la publicació del passat 12 de març del Reial decret llei 5/2021 de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial, seguim a l’espera de conèixer de quina manera es podran acollir a les mateixes els milers d’autònoms amb codis CNAE diferents als inclosos en el BOE.

Davant aquesta situació, i donada la urgència del moment, des de CTAC-Autònoms i UPTA considerem que seria necessari autoritzar a les Comunitats Autònomes perquè puguin augmentar el nombre de codis CNAE que podran ser beneficiaris d’aquesta important mesura.

Les peculiaritats de moltes de les activitats econòmiques que es desenvolupen en les diferents comunitats autònomes són, sens dubte, raons més que suficients perquè des d’aquestes administracions puguin concretar, de manera encertada, aquelles que han quedat fora del llistat dels 95 codis CNAE ja establerts en l’RDL.

Aquestes ajudes haurien de ser universals per a tots aquells autònoms i autònomes, professionals i petites empreses, que han tingut una dràstica reducció de facturació al llarg d’aquest període pandèmic. A hores d’ara de la crisi, el que urgeix és poder donar solució als milers d’autònoms i autònomes que travessen una situació agònica. Si això comporta establir un llistat més complet de codis CNAE, que comprengui un major nombre d’activitats econòmiques que es troben en dificultats, serem els primers a treballar intensament per a aconseguir-ho.

A més, és necessari que, la Generalitat de Catalunya,  encarregada de gestionar els recursos econòmics del pla, pugui plantejar la corresponent ordre en forma d’ajuda, i que al mateix temps, es distribueixin les quantitats pressupostàries en funció del percentatge de perduda de facturació, i no es concedeixin per un procediment d’ordre d’entrada fins a esgotar el pressupost.

És necessari destinar diferents partides per a cadascun dels trams de pèrdua de facturació. El 50% d’aquest pressuposto hauria de recaure en aquells autònoms amb pèrdues superiors al 60%, destinant el restant 50% per als trams de perdudes entre el 30% i el 60% de reducció de la facturació. De no fer-ho sota aquest procediment, ens podem trobar que autònoms amb percentatges de disminució de facturació per sobre del 60% es quedin sense ajudes, i altres amb un 31% puguin acollir-se sense dificultats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada