La futura Llei d’Emprenedors, gairebé a punt

consejo_ministrosEl Govern presentarà la nova Llei d’Emprenedors com una de les principals mesures per generar llocs de treball, una llei necessària que ha sofert mesos de retard

La futura Llei de suport a l’Emprenedor, ultimada pel Govern després de mesos d’anades i vingudes, serà presentat en el Consell de Ministres, si no hi ha canvis d’última hora.

El motiu de tant retard ha estat, en primer lloc, centrar l’abast dels incentius fiscals, i en segon lloc, definir la pròpia figura de l’emprenedor. Amb tot, aquesta llei és necessària en la mesura de la importància que adquireixen autònoms i pimes dins del teixit empresarial espanyol, sent un dels principals motors per dinamitzar l’economia espanyola. Què implica?

Afavorir els emprenedors

S’adopten mesures per fomentar els emprenedors i el treball per compte propi entre els joves menors de 30 anys entre les quals destaquen la implantació d’una quota inicial reduïda, la compatibilización de la prestació per desocupació amb l’inici d’una activitat per compte propi, o l’ampliació de les possibilitats d’aplicació de la capitalització de la prestació per desocupació.

Incentius fiscals

S’engegaran mesures fiscals de suport a l’emprenedor, com el règim especial en l’IVA, deduccions per reinversió de beneficis o per activitats de recerca i desenvolupament i incentius a entitats de nova creació, en definitiva, un marc fiscal més favorable per a l’autònom que inicia una activitat emprenedora amb l’objectiu d’incentivar la creació d’empreses i reduir la càrrega impositiva durant els primers anys d’exercici d’una activitat.

Quant a l’IVA, s’estableix que les pimes i autònoms amb un volum de negoci inferior a dos milions d’euros no avançaran a Hisenda ingressos per aquest concepte que no hagin recaptat de forma efectiva. A més, la reforma inclourà noves deduccions fiscals, entre les quals s’estableix una deducció del 20% de la quota estatal de l’IRPF per a aquelles aportacions que realitzin inversors particulars a una empresa nova o de recent creació, amb un límit de 20.000 euros.

En l’impost de societats, el tipus de gravamen aplicable en el primer període impositiu en què la base imposable d’aquestes entitats resulti positiva i en el següent, és del 15% per als primers 300.000 euros de base imposable, i del 20% per a l’excés dels 300.000 euros.

Estímuls a la contractació

Les empreses, inclosos els treballadors autònoms, que contractin a temps parcial amb vinculació formativa amb joves aturats menors de trenta anys tindran dret, durant un màxim d’un any, a una reducció de la quota empresarial a la Seguretat Social del 100% en el cas que el contracte se subscrigui per empreses la plantilla de les quals sigui inferior a 250 persones, o del 75%, en el cas que l’empresa contractant tingui una plantilla igual o superior a aquesta xifra.

També destaquen els incentius destinats a la contractació indefinida d’un jove per microempreses i empresaris autònoms, i a la contractació en pràctiques per a la primera ocupació. A més, s’estimula la contractació realitzada per joves autònoms d’aturats de llarga durada que siguin majors de 45 anys i la contractació de joves perquè adquireixin una primera experiència professional.

Internacionalització

També s’impulsarà el finançament als emprenedors i s’afavorirà la seva internacionalització agilitant els visats i donant autoritzacions de residència als estrangers que decideixin invertir a Espanya i contribueixin a crear ocupació.

Procés concursal de persones físiques

A més, la futura Llei d’Emprenedors inclourà un procediment de declaració de concurs de creditors en casos d’insolvència de persones físiques que siguin emprenedors o empresaris, similar a la possibilitat amb la qual ja expliquen les persones jurídiques.

Facilitats per al refinançament, el punt d’informació a l’emprenedor o la possibilitat de construir societats de responsabilitat limitada en 24 hores, són altres aspectes que contempla la Llei.

Obtingui més informació amb el Memento Fiscal 2013, que inclou una minuciosa anàlisi de les mesures de suport a l’emprenedor i d’estímul del creixement i de la creació d’ocupació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.