La manca de confiança i la incertesa econòmica frenen el creixement de l’ocupació dels treballadors per compte propi

botiga

Catalunya ha finalitzat el mes de febrer amb un total de 537.924 autònoms, 300 més que el mes anterior. Tot i l’increment, les dades d’atur i afiliació a la Seguretat Social de treballadors per compte propi en el mes de febrer constaten que la manca de confiança i la incertesa econòmica estan frenant el creixement de l’ocupació. Pel que fa a l’Estat espanyol, durant el mes de febrer cada dia s’han donat d’alta 124 autònoms al dia.

Pel que fa a les decisions parlamentàries, des de la CTAC-UGT instem que en el menor termini possible hi hagi un govern a l’Estat amb el qual poder tractar els problemes i les solucions que són urgents  per als ciutadans i les ciutadanes, en general, i els treballadors per compte propi en particular.

Així mateix, volem fer arribar el nou Govern de la Generalitat les mesures que considerem prioritàries per donar suport als emprenedors i les emprenedores a casa nostra. En primer lloc, demanem que es procedeixi a la constitució del Consell del Treball Autònom de Catalunya –pendent de la legislatura anterior- com més aviat millor, ja que aquest nou marc de diàleg ha de servir per seguir impulsant el conjunt de reivindicacions dels autònoms i definir les politiques dels propers mesos.

D’altra banda, la nostra organització urgeix les administracions públiques a fer un major esforç per a la reactivació del crèdit. Cal recordar que 1 de cada 3 projectes viables segueixen sense poder arrencar per falta de crèdit als nous emprenedors. Així mateix, demanem  l’impuls de noves mesures per fer front a la morositat existent i que tendeixin a reduir els terminis de pagament (180 dies de mitjana el 2015).

A més, la CTAC–UGT de Catalunya sol•licita de manera urgent que s’endegui un pla d’acció per lluitar contra el fenomen dels falsos autònoms, que representen ja el 30% de les noves altes en el sistema. És per això, que des de la nostra organització demanarem una reunió urgent amb la consellera de Treball per coordinar els diferents departaments i iniciar una campanya d’inspecció que eviti la mercantilització de les relacions laborals.

Per últim, des de la CTAC – UGT de Catalunya animem el Govern a treballar per una fiscalitat més atractiva i progressiva que incentivi l’activitat econòmica, i continuar avançant cap a la simplificació administrativa entesa de manera integral en aquesta legislatura que just ara comença.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.