Les mesures fiscals introduïdes en la Llei de Reformes del Treball Autònom, estan sent inaplicables.

aeat deduccions

LA CONFUSA REDACCIÓ I UNA INTERPRETACIÓ RESTRICTIVA PER PART DE L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA PRODUEIXEN INCERTESA I INSEGURETAT EN EL COL·LECTIU

La majoria dels autònoms que haurien de tenir dret a deduir-se les despeses de manutenció quan per raons de treball han de menjar fora del seu domicili, no ho fan per la confusió amb la qual va redactar la norma legal i la interpretació restrictiva que sembla fa l’Agència Tributària de la mateixa.

Recordem que en el cas de la deducció de les dietes de manutenció s’havien de complir fonamentalment tres requisits:

1er La despesa deduïble es produeix com a conseqüència de l’activitat econòmica que realitza l’autònom.

2º Es produeix en establiments de restauració i hostaleria.

3er Es pagui per mitjans electrònics.

Alguna cosa que a priori pot ser senzill s’ha convertit en un “handicap” perquè es pugui dur a terme. És un absolut despropòsit en la pràctica, ja que si un autònom ha de demostrar l’afectació a l’activitat econòmica de la manutenció que pretén deduir-se, es trasllada la càrrega de la prova a l’interessat, amb un procediment probatori molt complicat, ja que en cas hipotètic d’una inspecció de l’agència tributària i transcorregut un temps important seria molt difícil recopilar les proves necessàries i així i tot l’Inspector podria no considerar-les suficients, raó per la qual els gestors i assessors estan aconsellant no fer la deducció.

És per tant una situació que fa, que la que semblava una encertada mesura fiscal, no es pugui aplicar en la pràctica.

Pel que fa a les despeses deduïbles per la superfície habitual del domicili afectes a l’activitat econòmica, passa el mateix que en el cas anterior, amb l’agreujant que en origen es pretenia millorar la situació de partida i la norma aprovada ha suposat un pas enrere en el percentatge d’aplicació sobre el total de metres quadrats de l’habitatge afecte.

És per això, que des de CTAC-UPTA sol·licitarem una ronda de reunions amb els responsables parlamentaris a l’àrea econòmica i fiscal dels diferents partits polítics amb la finalitat d’estudiar una modificació legal d’aquestes normatives, així com amb l’Administració d’Hisenda, per conèixer la interpretació pràctica d’aquestes mitjanes en el present any.

És totalment indignant que una norma que s’ha aprovat fa amb prou feines vuit mesos no es pugui aplicar en la pràctica o la seva aplicació sigui encara més restrictiva que les normes anteriors.

Sol·licitarem una revisió urgent d’aquesta situació, perquè al moment que es modifiqui també s’elevi una circular interna als funcionaris de l’agència tributària i amb això acabar amb qualsevol ombra de dubte interpretatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.