Nous ajuts de la Generalitat per al comerç, l’esport, l’educació en el lleure i la cultura

floristeria

El Govern de la Generalitat activarà en els propers dies un nou paquet d’ajuts directes adreçat als sectors més afectats per les noves mesures d’aturada social que s’han aprovat per contenir l’avanç de la Covid-19. Concretament, es tracta d’ajuts directes per valor de 36 M€ que es destinaran als sectors del comerç, l’educació en el lleure, l’esport i la cultura.

En l’àmbit del comerç, es posarà en marxa un ajut específic destinat a establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats i als locals ubicats en centres, galeries i recintes comercials. Els ajuts es tramitaran a través del Departament d’Empresa i Coneixement, amb una dotació de 10 M€.  Els ajuts consistiran en una aportació única de 2.500 euros per establiment.

En l’àmbit de l’educació en el lleure, es destinaran 6 M€ a finançar nous ajuts per a esplais, instal·lacions i entitats especialitzades, els quals es gestionaran a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En l’àmbit de l’esport, s’invertiran 15 M€ addicionals per complementar la línia d’ajuts de 20 M€ que va activar el Departament de la Presidència en el darrer trimestre del 2020. Es preveu que hi puguin accedir tots aquells equipaments que estiguin afectats per les noves restriccions.

En l’àmbit de la cultura, es reforçaran amb 5 M€ addicionals les línies d’ajut que gestiona actualment el Departament de Cultura per fer front a l’impacte de la pandèmia.

Us informarem dels detalls un cop es faci la publicació de les bases al DOGC.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada