Obligació del Registre de l’inici i fi de la jornada laboral per a tots els treballadors/es.

registre de jornada

Si ets treballador autònom o autònoma, i tens treballadors al teu càrrec, presta atenció a la següent informació!

 
Si bé, l’obligació del registre de la jornada no s’ha vingut exigint fins al moment, -excepte per als treballadors amb contracte a temps parcial-, la Inspecció de Treball, en la seva tasca de comprovació del compliment de la normativa sobre el temps de treball en general i de la realització d’hores extraordinàries en particular, presta especial atenció a la gestió del registre de jornada per a tots els treballadors i treballadores, DES DEL 12 DE MAIG DE 2019, sent sancionable l’incompliment empresarial de les obligacions de registre, com a infracció greu per transgressió de normes en matèria de jornades de treball.

L’incompliment del registre de la jornada donarà lloc a sancions en modificar-se la Llei d’infraccions en l’Ordre Social. S’imposaran multes de 626 i 6.250 euros per a les empreses. En el cas de trobar múltiples incompliments de la norma, que afectin diferents treballadors, s’imposa una sola sanció.

És important tenir en compte que aquests registres hauran de guardar-se almenys durant quatre anys. Durant aquest temps hauran d’estar a la disposició de treballadors i treballadores, Inspecció o Seguretat Social.

El registre de jornada ha d’incloure de forma obligatòria l’horari d’entrada i de sortida de cada treballador.

Contacta amb el nostre departament laboral per més informació!

ctac@catalunya.ugt.org, o bé 93 327 14 98.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada