25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les dones

25nov

Des de la UGT de Catalunya, davant la commemoració d’un nou 25 de novembre, expressem la nostra denúncia i rebuig davant la persistència d’una manifestació brutal de discriminació per raó de sexe i violació contra els drets fonamentals: la violència contra les dones.

Condemnem els assassinats de les 42 dones mortes a tot l’Estat, 12 a Catalunya fins el moment, a mans de les seves parelles o exparelles durant aquest any.

Davant la evident ineficàcia i pocs resultats que ha tingut fins avui la lluita contra la violènica masclista, volem posar l’accent que l’autonomia econòmica, la coeducació, la resposta institucional i la implicació del conjunt de la societat, són factors clau perquè les dones facin efectiu el seu dret a desenvolupar les seves vides en llibertat, dignitat i igualtat. La violència masclista és una conducta que s’aprèn i es transmet. Per això, per a eradicar-la calen canvis educatius i socialitzadors profunds, que proporcionin un sistema de valors basat en el respecte i la igualtat de tracte entre dones i homes, amb actuacions integrals en l’àmbit laboral, social, educatiu, sanitari, jurídic i als mitjans de comunicació.

En aquest sentit, denunciem que la LOMCE és una norma regressiva on desapareixen els continguts específics en matèria d’igualtat entre dones i homes i de prevenció de la violència de masclista i que cal que sigui derogada. I que la reforma de l’Administració Local deixa encara més desprotegides a les víctimes de violència de gènere al fer desaparèixer les competències municipals d’igualtat alhora que es retallen i limiten els recursos econòmics i les vies d’atenció a les víctimes alhora que es planteja.

Condemnem la violència masclista i moltes vegades oculta en l’àmbit laboral: l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe, així com altres discriminacions vers les dones, com són les discriminacions directes i indirectes que pateixen les dones, causa de les principals desigualtats laborals entre homes i dones.

Des de la UGT de Catalunya defensem la Llei vigent de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs i rebutgem qualsevol canvi que impliqui un retrocés en l’exercici de les llibertats i drets de les dones a decidir sobre el seu propi cos.

Per tot això la UGT de Catalunya:

  • Garantim a través de la negociació col·lectiva, la protecció laboral de les víctimes de violència de gènere i sensibilitzem a les persones negociadores sindicals en matèria d’igualtat i contra la violència de gènere, amb la finalitat de prevenir i eliminar qualsevol forma de violència, entre elles, l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe en l’àmbit laboral.
  • Incloem protocols d’actuació contra totes les formes de violència contra les dones en els convenis col·lectius i als plans d’igualtat.
  • Impulsem el desenvolupament de polítiques d’igualtat que afavoreixen els canvis educatius necessaris i que contribueixen a una major sensibilització i actuació contra.

Comments are closed.