Noves aturades al cremallera de Montserrat i els funiculars de Sant Joan i la Santa Cova

cremallera_FGC

Diumenge passat va tenir lloc la primera de les 14 jornades d’aturades parcials convocades al mes de juny en el funcionament del cremallera de Montserrat i els funiculars de Sant Joan i la Santa Cova, per denunciar el bloqueig de les negociacions en el nou conveni.

Com és considerat un servei turístic no essencial, no es van declarar serveis mínims durant aquestes aturades. Tot i així, diumenge passat el Comitè d’Empresa va detectar estupefacte com un servei alternatiu d’autocars substituïa el trànsit habitual del cremallera. Posteriorment, va poder constatar que aquest servei va ser contractat pel Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Des de la UGT hem denunciat aquests fets davant la Inspecció de Treball, instant-la a reconèixer que el Patronat ha vulnerat el dret a vaga. Inspecció va informar el Comitè que investigaria els fets i que romandria disponible aquest diumenge per actuar en cas que es repetissin els fets durant la segona jornada de les aturades convocades.

Ahir diumenge, nova jornada d’aturada parcial, es va convocar alhora una concentració que va tallar els accessos per carretera a la muntanya de Montserrat a l’inici de la carretera BP-1121 i posteriorment va tindre lloc una marxa lenta de pujada a Montserrat que es va desenvolupar sense incidències.

Les aturades parcials han estat convocades per denunciar el bloqueig de les negociacions del nou conveni. En primer lloc, les millores que proposa FGC al comitè no suposen la recuperació de les retallades que els treballadors i les treballadores pateixen des del 2010. D’altra banda, l’incompliment per part de l’empresa de l’anterior conveni col·lectiu, que tenia vigència fins al 2012.

La plantilla, formada per 50 treballadors i treballadores, denuncia les desigualtats de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores de Montserrat respecte als treballadors de les Línies Metropolitanes de la mateixa companyia, i demanen a FGC l’equiparació de les condicions del Conveni de Turisme i Muntanya amb el de la xarxa principal.

El calendari de les properes aturades previst és: 19 i 26 de juny, de 10 a 14h i de 15:10h a 18:10h; i els dies 7, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 29 i 30 de juny, de 9:30 a 12:30h.

Comments are closed.