Mobilitzacions a les estacions d’esquí Espot i Port Ainé

Des del Comitè d’empresa de les estacions d’Espot i Port-Ainé, després de no poder trobar solucions amb l’empresa sobre diferents demandes laborals, hem decidit, amb l’aval unànime de l’assemblea de treballadors i treballadores, la convocatòria de mobilitzacions per tal de desbloquejar la situació de paràlisi existent a Ferrocarrils de la Generalitat per tal d’arribar a un acord en els diferents temes plantejats pel personal de les estacions.

Les nostres demandes són en primer lloc una equiparació de salaris i categories per a persones que estan realitzant les mateixes funcions dins l’empresa, ja siguin personal fix, amb un salari concertat per cada treballador/a, o bé en el cas del personal que aquesta temporada ha estat incorporat a la plantilla d’FGC però que ja havia treballat en temporades anteriors a l’estació, amb un contracte d’ETT i que està una categoria per sota dels seus companys i companyes que realitzen la mateixa funció. A més, també denunciem públicament que en les recents incorporacions a plantilla d’FGC no s’ha tingut en compte l’antiguitat generada per companys/es que porten treballant des de fa anys a l’explotació. L’empresa ha utilitzat la contractació anterior per ETT per justificar la no incorporació d’aquestes persones així com la demanda interessada d’especificitats a les vacants per incorporar un altre personal.

També es demana l’equiparació de condicions amb d’altres explotacions del grup com és la mateixa jornada laboral anual i el cobrament dels plusos complementaris al sou base durant les vacances i de forma retroactiva des que se’ns aplica el conveni de FGC-Turisme i Muntanya, cosa que està avalada per una sentència judicial. Un altre dels punts, és la gratificació per a les persones que, realitzen feines amb major perillositat o responsabilitat, com són els maquinistes que han d’utilitzar cabrestant per assegurar la màquina, els conductors de telecadires desembragables i les persones que per diferents motius han d’estar disponibles realitzant guàrdies (no reconegudes) durant les seves hores de descans.

Així doncs, després de diverses trobades amb l’empresa sense arribar a cap acord satisfactori, s’ha decidit registrar la convocatòria de vaga, en forma d’aturada parcial del servei, durant els caps de setmana a partir del dia 20 de gener i fins al darrer de febrer. Refermem la nostra voluntat de diàleg i d’arribar a acords, però a hores d’ara hem trobat com a únic camí aquesta convocatòria atesa la passivitat per part de l’empresa.

També recordem que el conveni col·lectiu de Turisme i Muntanya porta vençut i prorrogat des de l’any 2012 i no complint-se en alguns aspectes des de l’any 2010, sense cap tipus de resposta ni interès en arribar a consensos per part de la representació de l’empresa.

Comments are closed.