Comunicat sobre l’accident dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Sant Boi

Després del greu succés del dilluns 16 de maig a Sant Boi, l’accident que va provocar la mort del maquinista Albert Martínez, s’ha volgut respectar el dol de familiars, amics i companys per permetre el seu comiat ahir, abans que la FeSMC de la UGT de Catalunya manifestés l’opinió sobre determinades qüestions.

En primer lloc, lamentar profundament les conseqüències irreversibles d’aquest accident, i reiterar un cop més, el més sincer condol als seus familiars i al seu entorn. També, desitjar una ràpida recuperació a les persones que en van resultar ferides.

Des de la UGT de Catalunya, donem suport total, tant a la família de la víctima, com a les persones que s’han vist perjudicades en l’accident. En aquest aspecte, no podem deixar de condemnar enèrgicament la filtració de les informacions que criminalitzen al maquinista i l’ajudant de tracció del tren de mercaderies. Darrera d’aquesta situació hi ha persones patint i no s’entén qui pot estar interessat que això succeeixi, sense tenir en compte, el moment pel qual passen aquests dos companys concretament.

Avui dia restem a l’espera de les conclusions de les investigacions que es realitzen per esbrinar les causes de l’accident i fins no obtenir un resultat clar i es doni per tancat l’expedient, serem prudents a l’hora de fer declaracions.

No obstant això, podem dir que trobem molt desafortunades certes declaracions fetes per la presidenta de FGC, Marta Subirà, entenent que, a més d’una manca de sensibilitat evident, abans de fer-les, s’hauria d’haver assessorat millor per no caure en errors i contradiccions.

La prioritat de la FeSMC és que aquesta situació es resolgui per saber exactament quines han estat les circumstàncies de què ha passat, i quines mesures es prenen per evitar que mai més torni a passar res similar. Entenem i esperem que, una vegada finalitzada tota la investigació, l’empresa es mantingui totalment neutral i transparent i pugui explicar a la família de l’Albert per què el seu fill va patir aquest accident.

El pare, membre d’aquest gran col·lectiu ferroviari, i la resta de familiars, mereixen saber-ne els motius que van originar l’incident per així poder fer-ne el dol.

Cal entendre, doncs, que primer de tot hem d’analitzar què i per què va passar i què se’n deriva, per poder emprendre les accions que creguem necessàries, sempre des d’un punt de vista del tot objectiu i amb l’absolut respecte envers tothom.

Així doncs, reiterem que la UGT de Catalunya lamenta profundament el tràgic accident dels FGC a Sant Boi.

Des del sindicat, especialment per part de la secció sindical de FGC, volem enviar les nostres condolences als familiars del maquinista i donar ànims a les persones que han resultat ferides a causa de l’accident i una ràpida recuperació.

Comments are closed.