La vaga de FGC – Turisme i Muntanya segueix en peu per un Conveni digne pendent d’una negociació justa

Després de la mediació entre el comitè de Vaga de FGC-TIM i l’empresa al Departament d’empresa i Treball, la UGT FeSMC ha pogut comprovar com l’empresa només ha reafirmat el seu immobilisme davant la negociació del conveni col·lectiu.

Per aquest motiu, el comitè de vaga s’ha mantingut i ha proposat negociar els plus de festius, caps de setmana i antiguitat, l’extensió de valoració de llocs de treball a tot el personal treballador i la reducció de la jornada o increment de dies lliures.

Segons el mateix comitè, s’ha suggerit que en cas d’arribar a un preacord que acullin les peticions anteriorment esmentades, es desconvocaria la totalitat de la vaga per així, seguir negociant en el marc de la mesa del conveni. L’empresa, per la seva part, no ha acceptat aquest oferiment i, per tant, no ha volgut procedir a la proposta de negociació.

Així doncs, el comitè de vaga ha decidit mantenir la convocatoria de vaga durant les jornades que ja s’havien establert.

Tal com es planteja la situació i la posició de l’empresa, per part de la FeSMC UGT de Catalunya es considera que les propostes retributives que ofereixen són insuficients i gens equitatives, ja que resulten de caràcter discriminatori entre els diferents col·lectius. La proposta que ha fet l’empresa és encara més abusiva que la que ja tenien els treballadors i treballadores en el conveni actual, amb unes jornades d’un màxim de 12h seguides o bé, 11 dies seguits.

Des de la representació legal de les treballadores sempre s’han oferit fórmules i sortides per a poder arribar a acords igualitaris per a tots els col·lectius de les explotacions d’esquí. Aquestes propostes, segons l’empresa, no són vàlides segons la llei.

La FeSMC ha volgut esclarir que mantindrà disponibilitat al diàleg just amb l’empresa tot i que la situació a poc a poc s’ha complicat més.

Comments are closed.