Ets aquí
Inici > General > SITUACIÓ DE LA SANITAT A LA DEMARCACIÓ DE GIRONA

SITUACIÓ DE LA SANITAT A LA DEMARCACIÓ DE GIRONA

 

 

 

 

 

 

 

 

Malgrat estar satisfets l’inici del Pla Estratègic Sanitari de la demarcació encetat pel Dr. Miguel Carreras, la UGT de les Comarques Gironines volem mostrar la nostra decepció al veure que en les seves condicions prèvies no estan inclosos dos  aspectes que considerem fonamentals:

  • Si no es pot debatre sobre les organitzacions, els seus pressupostos i les condicions laborals, no entenem com podem abordar de forma objectiva i honesta la resolució, l’equitat, la coordinació i la continuïtat assistencial.
  • Considerem que no s’està fent un procés amb prou participació ni s’està informant  la ciutadania, alhora que no s’estan posant sobre la taula els problemes reals que pateix la sanitat a Gironai encara menys els  professionals de la salut en el seu conjunt.

Entre el conjunt de dades que ens han proporcionats no trobem, entre altres aspectes, les dades econòmiques. Ni per centres, ni per serveis, ni per prestacions, ni per inversions… Res de res. No tenen ni tan sols la despesa per habitant en relació al PIB a Girona en relació a la resta de Catalunya o l’Estat. Com hem de saber, doncs, el nivell d’inversió i despesa que necessitem?

Com a sindicat exigim que el Departament i les gerències expliquin als agents sindicals i a la ciutadania quin és el futur de les dues institucions ICS i IAS. 

  1. Volem una integració transparent de les dues empreses. Amb un model 100% públic, de gestió directa dins del dret públic, que aplani l’estructura directiva i sigui capaç de cobrir el 99% de les necessitats presents i futures dels gironins. Entre altres raons perquè la província ja és la que té més fórmules de gestió i provisió diferent, i considerem que es necessita d’un actor públic que lideri.
  2. Volem que es parli de la manca d’integració de la fisioteràpia dins de l’ atenció primària, donat el maltractament que estan patint aquest professionals amb les formes actuals d’externalització. És també el cas dels companys del Transport Sanitari.
  3. Volem saber per què l’atenció primària de Girona és la més retallada de Catalunya. Aquest estiu tenim més afluència de turistes que mai i una manca de professionals metges major que l’estiu passat, amb una manca evident de recursos.
  4. Reclamem un tracte digne dels professionals hospitalaris i que es contempli com a temps de treball els temps necessaris per comunicar la situació dels pacients en cada canvi de torn per a l’Hospital Trueta i la resta d’ hospitals de la Xarxa.

La UGT considera que les Comarques Gironines i els seus ciutadans i ciutadanes no podem esperar: cal avançar cap a un projecte de sanitat a Girona, un projecte real i que atengui les necessitats de la població i dels professionals que hi treballen. Per tant, el #TruetaNoPotEsperar

Coincidim amb els companys de CCOO en què cal que la ciutat de Girona tingui  uns serveis d’urgència propis que, d’acord amb en Nadal, implicaria el desplaçament i el canvi de les condicions socioeconòmiques dels barris de Fontajau, Sant Pons i el poble veí de Sarrià de Ter. I també coincidim amb  el Dr. Brugada que Girona s’ha de desempallegar del complex d’inferioritat, aixecar la veu i reclamar el que li pertoca: un hospital de primer nivell.

Volem un Pla Estratègic Sanitari per  les Comarques Gironines que defineixi d’una vegada per totes el futur del Nou Trueta com a hospital de referència de la província, tenint en compte l’activitat de segon i tercer nivell.

Volem unes institucions que facin possible una contractació de professionals digne, publica i atractiva per al talent. I més ara,  en un moment que comencem a tenir una greu mancança de professionals.

 

 

Top