Ets aquí
Inici > General > Resolució del Comitè Nacional de la UGT de Catalunya del 9 d’octubre

Resolució del Comitè Nacional de la UGT de Catalunya del 9 d’octubre

El Comitè Nacional de la UGT de Catalunya, reunit a Barcelona el 9 d’octubre de 2017, resol:

Catalunya es troba immersa en una situació política excepcional. Ens trobem en un escenari ple d’incerteses que ens obliga a respondre d’una manera ràpida i àgil. La UGT de Catalunya es defineix com un sindicat de classe, plural, autònom i nacional. En el context en què ens trobem hem de preservar aquests quatre principis: defensant la nostra identitat, respectant la pluralitat interna, exercint la nostra autonomia davant de qualsevol agent extern i defensant un sindicat arrelat i en consonància amb la societat catalana.

En els darrers dies hem vist com el conflicte polític entre el Govern espanyol i el Govern català ha acabat desembocant en una situació insostenible i lamentable, que va culminar amb l’actuació desproporcionada dels cossos de seguretat de l’Estat el dia 1 d’octubre. Per tant, podem afirmar que finalment aquest enfrontament s’ha convertit en un conflicte social, i en aquest sentit, la UGT de Catalunya hem actuat condemnant sense pal·liatius la violència exercida contra la població civil i defensant els nostres principis i valors.

Arribem a aquesta situació per l’absoluta manca de diàleg d’ambdós governs per fer front a la situació. El nostre país afronta hores i dies complexes i delicats, ja que ens trobem davant la possibilitat que el Govern del Partit Popular limiti l’autogovern del nostre país aplicant l’article 155 CE, o que el Parlament proclami una declaració unilateral d’independència. Entenem que la solució a aquest conflicte no pot ser imposada per part de cap dels actors, i per això la UGT de Catalunya exigim responsabilitat a totes dues parts, ja que encara som a temps de trobar una solució pactada.

Així, la UGT de Catalunya demanem tant al Govern de l’Estat com al de la Generalitat que donin una oportunitat a l’acord. Com a sindicalistes que som, exigim la mediació (interna o internacional), el diàleg, la negociació i la conciliació com a resolució del conflicte i apel·lem a la tranquil·litat del món empresarial. Catalunya ha demostrat ser una economia sòlida, i en cap cas el conflicte polític pot significar una disminució del teixit productiu a casa nostra, i molt menys es pot traduir en la pèrdua de llocs de treball.

La UGT de Catalunya és i serà un sol sindicat, igual que Catalunya és i serà un sol poble. La nostra organització vetllarà per la cohesió social, els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes i assegurarà els drets laborals dels treballadors i treballadores. Aquesta ha de ser la nostra millor contribució al futur del nostre  país.

A la vegada, exigim, en un context de crisi institucional, que no es deixin de banda els drets laborals i socials, la garantia de l’estat del benestar i dels serveis públics. És necessari trobar una solució política que restableixi el funcionament ordinari de les institucions per poder canalitzar les reivindicacions del conjunt de la ciutadania.

Aquests moments convulsos no ens poden fer perdre l’exigència que tenim com a organització perquè se suprimeixin les lleis i normatives contra els drets dels treballadors, com ara les reformes laborals, l’eliminació de les empreses multiserveis, l’aplicació de la Llei de cooperatives de treball associat, entre d’altres, perquè la Catalunya del futur que volem és amb igualtat, treball digne i drets socials.

 

Top