Ets aquí
Inici > General > El nombre de morts a la feina es multiplica per tres l’últim any

El nombre de morts a la feina es multiplica per tres l’últim any

Cadena Ser. Maül Muxach

Un mort a la feina cada mes. És el que diu l’última actualització de l’estadística de sinistralitat laboral que ha fet pública la Generalitat, corresponent al mes d’agost. És tres vegades més que l’any anterior i també pugen els accidents greus i els lleus. El sindicat UGT diu que són xifres impròpies d’un estat europeu i que cal perseguir empreses que imposen ritmes de treball difícils de seguir sense posar en risc la vida.

Exterior d'una empresa on ha perdut la vida un treballador aquest any.
Exterior d’una empresa on ha perdut la vida un treballador aquest any.  Imatge: ACN

Entre setembre de 2016 i agost de 2017 han perdut la vida a la feina 12 persones a les comarques de Girona quan en els 12 mesos anteriors van ser 4.

El secretari general de la UGT a les comarques de Girona, Xavier Casas, diu que això s’explica, a part de pel pes que té el sector serveis, perquè “les empreses multiserveis estan assumint feines que eren pròpies de la indústria” i funcionen amb contractes precaris i temporals.

Casas posa l’accent en dos sectors molt concrets, el dels transportistes i el carni i creu que cal que els treballadors denunciïn perquè l’administració hi pugui entrar a fons i “amb permisivitat zero”.

Xavier Casas, secretari general de la UGT a Girona / Cal que els treballadors denunciïn perquè inspecció de treball pugui entrar a investigar

Segons Casas, tot i tenir plans de prevenció de riscos laborals equiparables als de països com Alemanya, Anglaterra o França, la sinistralitat aquí ha augmentat molt més que el creixement que ha experimentat l’economia, cosa que no passa en aquests països europeus.

Top