Ets aquí
Inici > General > La Taula per la Democràcia convoca una manifestació dissabte a la tarda a Barcelona ‘En defensa dels drets i les llibertats

La Taula per la Democràcia convoca una manifestació dissabte a la tarda a Barcelona ‘En defensa dels drets i les llibertats

La Taula per la Democràcia ha presentat aquest matí la manifestació que convoca el proper dissabte, 21 d’octubre, a Barcelona sota el lema “Llibertat Jordi Sánchez. Llibertat Jordi Cuixart. En defensa dels drets i les llibertats”.

La manifestació sortirà a les 17 hores des de Passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó i baixarà fins a la Gran Via, on es farà la lectura d’un manifest. Les entitats convocants, que esperen que la mobilització sigui massiva, han fet una crida a tota la ciutadania per defensar la democràcia i els drets fonamental que s’estan conculcant, alhora que han mantingut l’aposta pel diàleg i per les protestes pacífiques.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha explicat a la roda de premsa que “els presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural estan empresonats pel que representen, i això és intolerable. Nosaltres estem aquí perquè som una organització amb 129 anys d’història que hem tingut gent empresonada, exiliada i assassinada per les seves idees, i encara avui tenim molts sindicalistes encausats per participar a les vagues generals. Els nostres piquets, igual que ‘els Jordis’, estan perseguits per manifestar-se per defensar drets.”

Ros ha negat que existeixi fractura social al nostre país i ha declarat que “això no va només del ‘procés’, sinó de la involució democràtica que estem vivint. Dissabte, hem de deixar de banda les nostres postures ideològiques, perquè els drets n’estan per sobre i ara mateix no es garanteixen els drets de manifestació i d’expressió”.

“Tots ens sentim una mica empresonats, perquè els han empresonat per les seves idees i, com a demòcrates, no ho podem tolerar. Jo també m’autoinculpo d’haver cridat a la gent a participar a les mobilitzacions del dia 20 de setembre”, ha dit.

Per últim, el secretari general de la UGT de Catalunya ha conclòs que “aquest procés polític només es pot conduir votant i dialogant”.

Top