Ets aquí
Inici > General > Denunciem la precarietat dels menjadors escolars de la comarcal de la Selva, gestionats per l’empresa Asistentes Escolares

Denunciem la precarietat dels menjadors escolars de la comarcal de la Selva, gestionats per l’empresa Asistentes Escolares

La UGT Comarques Gironines i el comitè d’empresa de Girona de l’empresa Asistentes Escolares volem denunciar públicament, un mes després de l’inici del curs escolar, la situació de precarietat que estan patint els menjadors escolars a la comarca de la Selva.

L’empresa que dóna servei als menjadors escolars, Asistentes Escolares, incompleix el que marca el contracte d’adjudicació del servei amb el Consell Comarcal de la Selva en el punt 10.2, referent a les ràtios estipulades per a alumnes, tot provocant una sobrecàrrega d’usuaris als monitors i reduint la qualitat del servei als infants i a les famílies. A més, no es cobreixen les baixes del personal contractat, el que incrementa les càrregues de treball.

També volem denunciar que els nens i nenes amb necessitats educatives especials no disposen de monitor/a de suport, fet que agreuja encara més la situació de precarietat.

Hem intentat reunir-nos amb l’empresa sense èxit fins al moment i tampoc ens han facilitant la documentació que marca la llei a l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors, vulnerant el dret d’informació i transparència.

Des de la secció sindical de la UGT també ens hem posat en contacte amb el Consell Comarcal de la Selva, com a òrgan competent, per tal d’exposar-li els fets que s’estan produint i sol•licitar que se solucioni immediatament aquesta situació. De fet, la nostra secció sindical porta dos anys informant al Consell Comarcal d’aquestes incidències sense que hagi millorat la qualitat del servei. El Consell Comarcal està actuant com a espectador, sense obligar a l’empresa al compliment del contracte d’adjudicació.

Davant d’una empresa que no respecta els drets laborals ni sindicals i que precaritza un servei tan important per a les famílies com és el menjador escolar, no ens aturarem i emprendrem les accions necessàries per aconseguir la solució de la situació.

 

Top