Ets aquí
Inici > General > Mobilitzacions generals pels drets i les llibertats. Ofensiva democràtica

Mobilitzacions generals pels drets i les llibertats. Ofensiva democràtica

1.- La UGT de Catalunya és una organització de vora 130 anys d’existència, i que ha basat l seva existència en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores i dels drets fonamentals com el dret a reunió, manifestació i d’expressió.

2.- En els darrers anys hem patit una ofensiva brutal contra la qualitat democràtica a casa nostra. 300 sindicalistes empresonats fruit de vagues generals, regressions en el dret de manifestació i de reunió emparades per la Llei Mordassa…i hem sigut víctimes de la desproporció policial amb la entrada sense garanties i escorcoll dels nostres locals sindicals a Astúries i Andalusia. Hem estat espectadors d’un judici paral·lel fet a través dels mitjans de comunicació en el qual i sense cap garantia s’ha decidit acabar amb el bon nom i l’honor de la nostra organització i de les persones que el representen. Però també i cal dir-ho greus violacions dels drets de llibertat d’expressió, materialitzades en una persecució sense precedents contra les persones que no pensen com el Govern.

3.- El passat dijous 8 membres del Govern de la Generalitat varen ser empresonats sense cap garantia jurídica amb presó preventiva dirimint un judici polític. A més a més, dos líders de la societat civil catalana estan empresonats d’una forma absolutament desproporcionada. Eliminar la dissidència és una de les formes més perilloses de control de la nostra societat i en cap cas podem permetre-ho.

4.- En els greus moments que està vivint el nostre país no podem ser aliens al fet que molts d’aquests drets que hem defensat estan sent conculcats i la UGT de Catalunya no vol deixar de ser protagonista en la lluita pels drets i les llibertats.

5.- La UGT de Catalunya és una organització plural que compta entre els seus afiliats i afiliades amb múltiples sensibilitats. Som una organització coral que s’ha d’unir en una sola veu però diferents tons en la defensa dels drets i les llibertats ja que aquest és el nexe que ens uneix.

ÉS PER AQUEST MOTIU QUE APOSTEM PER UNA MOBILITZACIÓ PELS DRETS I LLIBERTATS.

6.- Entenem que no estem davant d’un conflicte laboral. Però davant de la excepcionalitat del moment som conscients que moltes persones creuran que en el si
de la empresa es la millor forma per expressar el seu descontentament davant de la situació que ens trobem. La UGT de Catalunya no vol portar un conflicte polític a l’àmbit de la empresa, però respectarà qualsevol decisió de comú acord que els seus membres puguin decidir en relació a adherir-se a qualsevol forma de protesta.

7.- creiem fermament que el que hem de fer és visibilitzar el conflicte social i el descontentament per la violació dels nostres drets i llibertats. Per aquest motiu creiem que el que ens agrupa a tots plegats és el carrer. Sempre és i serà nostre. Per tot aixó fem una crida a iniciar una ofensiva de mobilització general pels drets i llibertats.

8.- La UGT des de la Catalunya, des del màxim respecte davant l’actual escenari, afegim que cadascú de nosaltres, integrants d’una organització profundament
democràtica ha de decidir lliurament el seu posicionament davant de totes les formes de mobilització enfront d’aquesta deriva repressiva, des del màxim respecte al lliure exercici democràtic dels drets individuals, d’expressió, manifestació o vaga.

9.- Per aquest motiu el dia 8 de novembre no pot ser un dia normal. Fem que cada plaça,carrer, poble i ciutat de Catalunya inici una ofensiva democràtica pels drets i llibertats. Cridem a la gent a la participació de les mobilitzacions.

En aquest sentit i d’acord amb CCOO acordem convocar:

8N – CONCENTRACIONS a les 12h i a les 18h a tots els pobles i ciutats.
10N – PRESENTACIÓ INICIATIVA JURÍDICA.
11N – RECOLZEM LA MANIFESTACIÓ A LA QUAL DONA SUPORT LA TAULA PER LA DEMOCRÀCIA.
15N – CONCENTRACIONS a les 12h davant de les seus de la UGT i CCOO o davant dels ajuntaments. 
18N – MANIFESTACIÓ CONTRA EL RACISME I LA XENOFOBIA.
22N – CONCENTRACIONS a les 12h davant de les seus de la UGT i CCOO o davant dels ajuntaments. 
29N – CONCENTRACIONS a les 12h davant de les seus de la UGT i CCOO o davant dels ajuntaments. 
DATA PER DETERMINAR – ASSEMBLEA CONJUNTA de delegats i delegades de la UGT i CCOO de Catalunya pels drets socials i els drets nacionals.

Top