Ets aquí
Inici > General > Inspecció de Treball sanciona Schweppes i l’agència d’hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe i requereix al Real Club de Tenis de Barcelona que garanteixi la prevenció de riscos laborals

Inspecció de Treball sanciona Schweppes i l’agència d’hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe i requereix al Real Club de Tenis de Barcelona que garanteixi la prevenció de riscos laborals

La UGT de Catalunya els va denunciar al mes de maig per la manca de prevenció de riscos laborals i per la utilització sexista de les hostesses del Torneig Conde de Godó

La UGT de Catalunya va denunciar al mes de maig de 2017 davant de la Inspecció de Treball la situació laboral sexista i de manca de protecció de la salut de les vuit dones contractades per l’empresa Schweppes com a hostesses al Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó de tennis, que van haver de treballar amb minifaldilla i màniga curta a l’aire lliure amb unes temperatures de menys de 10 graus i sota la pluja. Com una d’elles va denunciar públicament “Jo i les meves companyes gairebé cada nit teníem febre perquè sortíem dels partits ja amb febre. Jo sortia amb migranya i febre dels partits. Cada nit malaltes. Era treballar en unes condicions en què et petaven les dents, contra la teva salut i contra la teva dignitat directament”. A més, segons va relatar, quan es van queixar, les van esbroncar.

Ara la Inspecció de Treball ha resolt procedint a estendre una acta d’infracció molt greu a les empreses Schweppes i Tote Vignau (agència d’hostesses) per assetjament discriminatori per raó de sexe a la feina, i requerint al Real Club de Tenis de Barcelona-1899 perquè garanteixi la coordinació de les activitats empresarials en matèria de prevenció de riscos laborals en el Torneig Conde de Godó.

Les infraccions molt greus estan sancionades amb multes que oscil•len entre els 10.000 i els 187.000 euros.

Malauradament, des de la UGT de Catalunya no ens hem equivocat i la Inspecció de Treball ha pogut constatar allò que tothom va veure i que nosaltres vam denunciar: la utilització que es va fer del cos de les vuit dones com a reclam publicitari en el certamen del Trofeu Conde de Godó de Barcelona i també la manca de garanties de la coordinació de les activitats preventives en els riscos laborals de les treballadores en el Real Club de Tenis de Barcelona.

Des del nostre sindicat estem satisfets amb l’actuació de la Inspecció de Treball per la investigació dels fets i per l’aplicació de mesures sancionadores i requerides a les empreses involucrades, d’una banda per la manca de prevenció de riscos laborals en el lloc de treball i, d’altra banda, des del punt de vista de la utilització sexista que es va fer del cos de les dones, que va arribar a exposar-les físicament fins a la malaltia.

La UGT de Catalunya continuarà denunciant davant la Inspecció de treball o allà on calgui totes les conductes contraries a la igualtat de gènere i a les discriminacions sexistes a la feina. Tenim una responsabilitat com a sindicat i com a part implicada en la nostra societat en la lluita contra les discriminacions sexistes a la feina.

En aquest enllaç trobareu l’acta d’Inspecció de Treball.

 

Top