Ets aquí
Inici > General > UGT COMARQUES GIRONINES I L’AJUNTAMENT DE BANYOLES COL·LABOREN PER DETECTAR ELS TREBALLADORS AMB PROBLEMÀTIQUES DERIVADES D’INCIDÈNCIES LABORALS

UGT COMARQUES GIRONINES I L’AJUNTAMENT DE BANYOLES COL·LABOREN PER DETECTAR ELS TREBALLADORS AMB PROBLEMÀTIQUES DERIVADES D’INCIDÈNCIES LABORALS

 

  • Es tracta d’actuar i trobar solucions en els supòsits de vulnerabilitat econòmica que provoquin mesures de reducció de jornada o acomiadament.

 

 L’Ajuntament de Banyoles i la Unió General de Treballadors (UGT) a les Comarques Gironines han signat un conveni de col·laboració pe detectar els treballadors de la ciutat amb problemàtiques derivades d’incidències laborals. Es tracta d’actuar en els supòsits de vulnerabilitat econòmica que provoquin mesures de reducció de jornada o acomiadament. Es programaran solucions enfocades a programes d’inserció laboral.

L’objectiu del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Banyoles i UGT és detectar els treballadors i treballadores de Banyoles en possible situació d’emergència social derivades d’incidències laborals. És a dir, de treballadors amb problemes socials associats a canvis a les empreses que els poden afectar negativament. El consistori banyolí i la UGT volen oferir les accions i programes ocupacionals que té l’Ajuntament de Banyoles en relació a la reinserció laboral per aquests col·lectius.

Amb la signatura d’aquest conveni, s’inicia la col·laboració entre l’Ajuntament de Banyoles i UGT per combatre situacions d’emergència social derivades d’incidències laborals. Aquest conveni serà d’aplicació a les persones residents a Banyoles afectades per incidències laborals o col·lectives en la relació laboral que provoquin mesures de reducció de jornada o acomiadament i que es valorin estar en els supòsits de vulnerabilitat econòmica.

La UGT, com a sindicat sensible amb les situacions de desocupació dels treballadors, col·laborarà amb l’Ajuntament de Banyoles en el tema de les derivacions de treballadors vulnerables econòmicament residents a Banyoles i determinant coordinadament les accions de reinserció laboral dels treballadors i treballadores afectats.

Alhora des de l’Ajuntament de Banyoles es valoraran les necessitats d’ocupabilitat d’aquests treballadors i treballadores i la possibilitat d’incorporació dels diferents programes i accions ocupacionals que es desenvolupen des de la pròpia entitat i que facilitin la seva reinserció laboral.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha manifestat que “volem col·laborar en les situacions de treballadors que queden sense ocupació, farem una feina preventiva ja que cal estar alerta en aquestes situacions”. Per altra banda, el Secretari general de la UGT a les Comarques Gironines, Xavier Casas, ha explicat que “els treballadors de Banyoles tenen una cobertura més en cas d’incidències laborals perquè cal prevenció i coordinació en cas de tancament d’empreses”.

 És el tercer conveni de col·laboració que la UGT firma a les comarques gironines després del de Girona i la Garrotxa. Banyoles té un índex d’atur del 8,17%, per sota de la mitjana de les Comarques Gironines i de Catalunya.

Top