Ets aquí
Inici > General > La CSI-ITUC publica un índex de violacions de drets laborals i sindicals al món

La CSI-ITUC publica un índex de violacions de drets laborals i sindicals al món

Els Estats del Golf figuren entre els pitjors països del món pel que fa als drets dels treballadors, mentre que les mesures d’austeritat adoptades a Europa han suposat la deterioració més severa de les normes laborals, segons l’Índex Global dels Drets 2015.

L’Índex de la CSI classifica a 141 països en funció de 97 indicadors reconeguts internacionalment per avaluar on estan millor protegits els drets dels treballadors i treballadores, tant en la llei com en la pràctica.

Els treballadors dels Estats del Golf, on està generalitzat el  sistema de la ‘kafala’, sofreixen moltes de les violacions que fan que Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica sigui la pitjor regió del món pel que fa als drets fonamentals en el treball.

Però el que es considera una tendència més preocupant és que els treballadors europeus estan patint el major deteriorament dels seus drets en els últims 12 mesos, com a conseqüència de les mesures d’austeritat imposades pels Governs.
image

La Confederació Sindical Internacional ha vingut recopilant dades sobre els abusos dels drets sindicals comesos a tot el món des de fa més de 30 anys. Aquest és el segon any en què la CSI presenta aquesta informació a través del’Índex Global dels Drets, que ofereix una anàlisi perquè els Governs i les empreses puguin veure com s’han deteriorat o han millorat les seves lleis i les seves cadenes de subministrament en els darrers 12 mesos.

Els deu pitjors països per als treballadors i treballadores són Belarús, Xina, Colòmbia, Egipte, Guatemala, Pakistan, Qatar, Aràbia Saudita, Swazilàndia i la Unió dels Emirats Àrabs.

A Colòmbia i Guatemala han estat assassinats treballadors i treballadores per intentar negociar millors condicions de treball, mentre que a Qatar i Aràbia Saudita els migrants segueixen sotmesos a treball forçós i es veuen exclosos de la legislació laboral, en condicions  d’esclavitud moderna.

Les principals conclusions de l’informe són les següents:
• D’un total de 141 països, aquells on els treballadors/as s’enfronten a detencions i arrests arbitraris han augmentat passant de 35 a 44, i incloem països com Espanya i Brasil.
• En pràcticament el 60 per cent dels països, certes categories de treballadors estan privades dels seus drets fonamentals en l’àmbit laboral.
• Han estat assassinats sindicalistes en 11 països, un més que l’any passat, destaquem que 22 casos són a Colòmbia.
• En un 60 per cent dels països hi ha treballadors que no tenen dret a fer vaga.
• En dues terceres parts dels països es denega als treballadors el dret a la negociació col·lectiva.

Deixa un comentari

Top