Ets aquí
Inici > General > No es pot ajornar més la recuperació del poder adquisitiu

No es pot ajornar més la recuperació del poder adquisitiu

 

 

Les dades publicades avui per l’INE sobre l’evolució de l’IPC corresponents al mes de juliol tornen a assenyalar una inflació per sobre del 2%: s’ha registrat una taxa de variació anual del 2,2% per a Espanya i del 2,3% per a Catalunya.

El mes de juliol destaca per l’efecte de les rebaixes especialment en el grup de vestit i calçat (a Catalunya la variació mensual ha baixat un 13,1% respecte al mes de juny) i pels augments dels paquets turístics, hotels i restaurants. Però, a la banda contrària podem comprovar que l’habitatge, transports, comunicacions i alimentació, amb un taxes anuals respectives del 3,7%, 6,3%, 2,5% i 1,8%, acumulen uns augments que afecten especialment les butxaques de les persones que clamen recuperar el poder adquisitiu perdut.

Per a la UGT de Catalunya és hora de reactivar la negociació col·lectiva i de revertir sobre les persones treballadores els efectes del creixement de l’economia, afavorint no només la recuperació dels salaris, sinó també la millora de la qualitat de l’ocupació i la reducció de les desigualtats.

Fa pocs dies la UGT de Catalunya va presentar un informe on es denunciava que el 25% de les persones assalariades a Catalunya són inframileuristes. És, per això, imprescindible per a la UGT de Catalunya que s’apliqui tant l’acord salarial pactat al IV AENC com a l’AIC, acords que han de traslladar als convenis col·lectius augments salarials al voltant d’un 3%, que permetin guanyar poder adquisitiu, i que estableixin l’increment dels salaris mínims de conveni a 14.000 euros anuals.

A més a més, des de la UGT de Catalunya reclamem mesures immediates que reverteixin la reforma laboral i els efectes negatius que ha tingut, per tal de reduir la precarietat laboral i millorar les condicions de treball.

Top