Ets aquí
Inici > General > 80 anys de les Brigades Internacionals des d’una mirada femenina

80 anys de les Brigades Internacionals des d’una mirada femenina

La UGT de Catalunya organitza el proper 19 d’octubre l’acte de commemoració “80 anys de les Brigades Internacionals des d’una mirada femenina”.

L’acte tindrà lloc a les 12 hores a la Sala de les Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) i comptarà amb les següents intervencions:

12 h. Obertura: Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya.

12.15 h. Isabel Olesti, escriptora que ens parlarà de les Brigades Internacionals des d’una mirada femenina, amb el fil conductor del seu llibre Les dones del 36, que narra les vides apassionants de nou dones que van lluitar contra el feixisme durant la Guerra Civil.

Quan es parla de la Guerra Civil s’omet el paper que hi van tenir les dones. Amb Les dones del 36, Isabel Olesti va voler donar veu a algunes de les moltes «roges» que van participar activament en la Guerra Civil i que en van patir les conseqüències: repressió, exili, presó, lluita clandestina… Amb el seu relat, aquestes nou dones del 36 van voler transmetre el que va significar la seva feina en els anys difícils de la guerra i el valor que va tenir la seva participació en la lluita contra el feixisme.

12.35 h. Torn obert de paraules.

12.45 h. Lectura d’un fragment del llibre Memòries d’un cirurgià, del Dr. Moisès Broggi, a càrrec de la seva neta, Eugènia Broggi. Durant la Guerra Civil espanyola, Moisès Broggi va participar en el bàndol republicà implicant-se en l’equip mèdic de les Brigades Internacionals. Durant aquest període va implantar un dels tres avenços mèdics ideats durant la guerra, els quiròfans mòbils.

13 h Cloenda: Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT.

Top