Ets aquí
Inici > General > Els sindicats amb representació al sector estatal de l’Administració de Justícia convoquem concentracions i una jornada de vaga general el 16 de novembre

Els sindicats amb representació al sector estatal de l’Administració de Justícia convoquem concentracions i una jornada de vaga general el 16 de novembre

Els sindicats amb representació al sector estatal de l’Administració de Justícia convoquem concentracions a tot l’Estat i una vaga general el dia 16 de novembre per frenar l’atac als drets laborals d’aquest col·lectiu -a Catalunya representa 8.000 treballadors i treballadores-, davant la tramitació imminent al Senat de la proposició de llei de reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ), aprovada al Congrés dels Diputats, que recull els punts següents:

  • S’unifiquen en un els centres de destinació de cada municipi, i s’aprova la mobilitat forçosa a qualsevol lloc de treball de la mateixa localitat, a criteri del gestor corresponent.
  • Es prohibeix l’increment de plantilla i l’assignació de més mitjans materials, quan es designin jutges de reforç.
  • En cas d’absència que no suposi vacant, la seva substitució transitòria només es produirà si es tracta d’absència de personal titular, però no si l’absència és de personal interí.
  • El personal interí de reforç serà cessat en el termini màxim de 6 mesos.

A la pràctica, l’Administració podrà determinar de manera arbitrària quin serà, dins del municipi, el lloc de treball a cada moment, i alhora reduirà dràsticament el nomenament de personal interí, que deixarà llocs sense cobrir i sobrecarregarà de feina la resta de la plantilla. També generarà incertesa en la percepció de retribucions complementàries i en l’assignació de funcions i tasques.

Per frenar aquest atac als drets laborals de la plantilla, els treballadors i treballadores de l’Administració de Justícia es concentraran a tot l’Estat davant els centres de treball de 10.30 h a 11.00 h. A Catalunya, hi haurà concentracions a les quatre demarcacions: Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, des del dilluns 12 de novembre al divendres 15 de novembre. 

El dia 16 de novembre, divendres, els sindicats amb representació al sector estatal de l’Administració de Justícia convoquem una jornada de vaga general i una concentració, a les 12.00 h, davant la Delegació del Govern a Barcelona –c. Mallorca 278.

Top