Ets aquí
Inici > General > La plantilla de FCC a Pals anirà a la vaga durant sis dies a l’abril per la negativa de l’empresa a negociar el conveni

La plantilla de FCC a Pals anirà a la vaga durant sis dies a l’abril per la negativa de l’empresa a negociar el conveni

Amenacen amb una aturada indefinida a partir del 15 de juny si continua la situació de bloqueig.

Els treballadors i les treballadores del centre de treball de FCC a Pals (Baix Empordà), encarregats de la neteja viària, de platges i recollida d’escombraries, aniran a la vaga els dies 17, 18, 19, 20, 21 i 22 d’abril, i amenacen amb una aturada indefinida a partir del 15 de juny si continua la situació de bloqueig de la negociació del conveni col·lectiu.

El passat mes de setembre de 2018 es va constituir la mesa i es van iniciar les negociacions del conveni col·lectiu d’empresa al centre de treball. La resposta de l’empresa a les demandes de la UGT va ser que, degut a què s’havia d’iniciar una nova concessió, no pensava procedir a cap negociació de conveni fins que no es conegués el nou adjudicatari.

El 19 de febrer d’enguany, el nostre sindicat va registrar una instància a l’Ajuntament de Pals tot explicant la situació de bloqueig i la impossibilitat del personal de negociar cap millora social i econòmica davant la negativa de l’empresa. Pel que sembla, hi ha una nova adjudicatària, però amb un recurs, de manera que la situació per a la plantilla –una quinzena de treballadors i treballadores- continua sent la de l’inici de les negociacions.

Davant d’aquesta situació conflictiva, amb una clara repercussió negativa per a la plantilla, l’actitud dilatòria de l’empresa i la poca implicació de l’Ajuntament de Pals en la negociació del conveni col·lectiu, la UGT amb el suport de l’assemblea de treballadors i treballadores ha decidit convocar els sis dies de vaga a l’abril i la possibilitat d’una vaga indefinida a partir del 15 de juny.

Top