Ets aquí
Inici > General > L’Ajuntament de Lloret ajudarà a recol·locar treballadors afectats per empreses en fallida

L’Ajuntament de Lloret ajudarà a recol·locar treballadors afectats per empreses en fallida

Amb la col·laboració del sindicat UGT, el consistori posarà els seus serveis a disposició dels afectats

R.A. 23.03.2019 | 01:33

Diari de Girona
El conveni es va signar ahir a la casa de la vila de Lloret. aj. de Lloret. L’Ajuntament de Lloret de Mar va signar ahir un conveni de col·laboració amb el sindicat d’UGT destinat a ajudar els treballadors d’empreses lloretenques que facin fallida o no puguin fer front als pagaments dels salaris, entre altres situacions d’emergència social derivades d’incidències laborals.

Segons va explicar el regidor d’Ocupació, Jordi Orobitg, el que s’intentarà amb aquest acord és «facilitar» la recol·locació ràpida dels treballadors afectats per aquestes situacions a altres empreses de la localitat. «Això no significa que es prioritzin aquestes persones per sobre d’altres», va detallar l’edil. Com a exemple, Orobitg va recordar la situació d’impagament durant mesos que van patir el 2015 més d’un centenar de treballadors de l’antic hotel Selvamar. Aquest establiment va canviar d’amos i va passar a anomenar-se Marina Sand, un dels hotels que el 2016 es va descobrir que punxaven la llum, entre altres irregularitats.

Així, segons l’acord firmat a l’UGT, en produir-se un cas similar, la Secció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament posarà a disposició dels afectats els diferents serveis vinculats a l’ocupació, entre el quals destaca el Servei d’Ocupació Municipal (SOM). El conveni signat entrarà en vigor el pròxim dilluns. Tot i això, Orobitg va remarcar que a Lloret, actualment, no hi ha cap empresa que es trobi en aquesta situació. En l’acte d’ahir hi van assistir un representant del sindicat; l’alcalde, Jaume Dulsat; Orobitg i l’edil de ciutadania, Cristian Fernández.

Us deixem un enllaç on podeu veure més notícies relacionades

Noticia Nova Ràdio LLoret

Entrevista Xavier Casas a Nova Ràdio 

 

Top