Ets aquí
Inici > General > Manifest de la UGT de Catalunya davant les eleccions generals 28A, municipals i europees 26M

Manifest de la UGT de Catalunya davant les eleccions generals 28A, municipals i europees 26M

De les pròximes eleccions del 28 d’abril i del 26 de maig la UGT de Catalunya n’esperem els millors resultats per recuperar els drets socials i una aposta pel diàleg per solucionar el conflicte polític. Necessitem desencallar a tots els nivells la situació d’estancament social i polític en què estem immersos i, per tant, fem una crida al vot a favor d’aquells partits que facilitin aquesta entesa i que s’hi comprometin en els seus programes electorals.

Enfilem un seguit de conteses electorals que juguen en un terreny que en els darrers anys s’ha anat fent fràgil, tant des del punt de vista dels drets socials com democràticament parlant. Només cal veure la progressió dels fets.

Les dues últimes reformes laborals continuen, any rere any, acarnissant-se amb els treballadors i les treballadores a cop de més temporalitat, inestabilitat i pitjors condicions de salut i seguretat. Fa cent anys, gràcies a les nostres reivindicacions sindicals, vam aconseguir les vuit hores. Va ser un punt d’inflexió fonamental, però ha arribat l’hora de superar-ho: la nostra bandera ha de ser treballar millor, treballar menys i cobrar més. Ni un sol accident, plena conciliació i salaris per portar una vida digna. No oblidem que ser sindicalista vol dir prendre partit per totes aquelles opcions que ens fan avançar en drets socials, drets laborals i drets civils. A la UGT així ho hem entès sempre, des que vam néixer fa cent trenta anys.

Seguim patint els efectes de les retallades encara no revertides, aquelles que ens van aplicar sense escrúpols per fer-nos pagar la crisi financera de l’última dècada; i sobrevivim en un context de precarietat estructural atiada per les empreses multiservei, les falses cooperatives i les —noves, diuen— formes empresarials basades en models d’explotació del segle dinou, amb salaris de misèria i unes bretxes laborals i socials inadmissibles que encara avui perviuen.

I mentrestant, a Europa, després de les polítiques d’austeritat i retallades que han fet retrocedir en drets socials i agreujat les diferències entre rics i pobres, es fa més necessari que mai avançar cap a l’Europa social. No podem continuar amb més polítiques econòmiques guiades per Merkel, ni amb polítiques migratòries que vulnerin els drets humans, ni amb més polítiques contràries a la raó de ser de la Unió Europea, que va néixer per promoure la pau, la justícia i el benestar de la ciutadania.

Per si no n’hi hagués prou, conquestes i drets socials que tant ens han costat aconseguir i que consideràvem fora de discussió ara són negats per les forces arrossegades per l’eufòria ultra: ultraconservadora, ultraliberal, ultramasclista i xenòfoba.

Veiem trontollar les nostres conquestes, però ara venen temps d’urnes. Necessitem les eleccions per a això: ens cal més política que combati la llei de la selva que alguns volen i que reverteixi la situació. I la política més pròxima la tenim als ajuntaments, que són la primera porta de l’estat del benestar. Necessitem tenir-los al costat, perquè amb més drets i més estat del benestar és com s’atura a la ultradreta racista, masclista i feixista de VOX. I sobretot, votant.

A urnes també cal derrocar els qui ens menystenen i frenar la judicialització del dret a la protesta. Tindrem presents els tres-cents sindicalistes processats per exercir el dret a vaga, les presons preventives injustificades i la impunitat que se’ls concedeix a les «manades».

Per aturar aquesta continuada degradació democràtica, social i de drets, és indispensable la nostra participació activa en les pròximes eleccions generals, municipals i europees. Per això, des de la UGT de Catalunya fem una crida a una mobilització general a les urnes, a favor d’aquells partits que ens ajudin a anar endavant i no ens facin retrocedir cap al blanc i negre.

Votem a les eleccions generals per derogar les reformes laborals i pel diàleg. 

Votem a les eleccions europees per una Europa social. 

Votem a les eleccions municipals perquè l’estat del benestar comença al teu municipi.

En aquest enllaç trobareu el manifest en format pdf.

Top