Ets aquí
Inici > educacio > Els 143 professors associats que contractarà la UdG no són oferta formativa nova

Els 143 professors associats que contractarà la UdG no són oferta formativa nova

La Universitat de Girona (UdG) ha anunciat que està a punt de finalitzar els processos selectius per a la incorporació de 143 professors associats que desenvoluparan la seva activitat docent a partir de febrer de 2017, en més de 40 titulacions de tots els àmbits de coneixement.
En els darrers vuit anys –durant el mandat de l’equip de govern anterior i de l’actual- la Universitat de Girona no havia convocat cap concurs públic per a professors associats, procés selectiu que hauria de fer-se cada curs acadèmic.
A principis de 2016, la Sindicatura de Comptes va publicar en un informe un seguit d’“irregularitats” corresponents a l’any 2013. L’equip rectoral actual està intentant contrarestar aquestes deficiències i el comitè d’empresa del PDI-Laboral hi està col·laborant fent el seguiment de tot el procés tal i com li pertoca.
Ara bé, les 143 propostes de contractació no corresponen a una nova oferta formativa; pràcticament totes corresponen a docència que ja s’ha realitzat en els darrers cursos per part de professorat associat que no va passar concurs públic en el seu moment, perquè la Universitat de Girona no els va convocar.
La presidenta del comitè d’empresa, delegada de la UGT, ha demanat reiteradament en tots els fòrums de negociació, que els delegats sindicals puguin fer el seguiment d’aquests concursos i del funcionament de la borsa d’associats que es crearà.
Com el procediment d’aquests concursos és nou i la borsa també, el Comitè ha demanat que una comissió mixta (delegats, caps de departament i vicerector de personal PDI) pugui revisar els expedients en cas que es presentin incidències i reclamacions.
Des de la UGT de Catalunya no entenem que aquests concursos tinguin per objectiu i permetin «renovar la plantilla» de professorat associat, sinó que han de permetre regular-ne els concursos d’accés segons la Llei.
La incorporació del nou professorat a la universitat i la seva promoció per passar de temporal a permanent ha estat gairebé impossible en els darrers anys per raons pressupostàries.
Per un costat, la universitat no pot ampliar el pressupost per ampliar la contractació; ni pot promocionar professorat de temporal a permanent més enllà de les jubilacions que es produeixen cada any. Aquesta és la raó per la qual aproximadament un 40% de la plantilla de professorat de la UdG és de professors associats a temps parcial i que tenen la seva feina principal fora de la UdG.

Deixa un comentari

Top