Ets aquí
Inici > General > Els sindicats es mobilitzen per les pensions

Els sindicats es mobilitzen per les pensions

Un centenar de persones protesten a Girona davant la seu de la Seguretat Social

EL PUNTAVUI- Un centenar de sindicalistes de CCOO i la UGT es van concentrar ahir al migdia davant la seu de la Seguretat Social a Girona per exigir “la recuperació dels drets socials i laborals que s’han anat perdent els darrers anys”. Es tracta d’una campanya que impulsen tots dos sindicats en l’àmbit estatal, amb diverses concentracions ahir al territori i que culminarà amb una manifestació a Madrid.

Segons el secretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, “l’objectiu és defensar les pensions i donar un missatge d’optimisme tant als jubilats que estan cobrant la pensió, com un missatge intergeneracional per a les persones que tard o d’hora esperen cobrar les pensions”. Entre altres coses, Compte va insistir que el salari mínim interprofessionals hauria d’arribar als mil euros en un marge de dos o tres anys i va remarcar que això és possible si es fan els ajustos que proposen els sindicats.

També el seu homòleg a la UGT, Xavier Casas, va insistir que lluitaran perquè les pensions “no es toquin”.“És un cercle: si no hi ha ocupació no hi ha salaris ni pensions”, va dir el secretari general de la UGT a les comarques gironines. “Hi ha una voluntat política de posar fi al sistema de pensions i, pel que fa a la UGT, el missatge és molt clar, si es posa fi al sistema de pensions, es posa fi a tot el sistema. Es posa fi a l’estat del benestar i es crea l’estat del malestar”, va dir.

FONT: http://www.elpuntavui.cat/economia/article/-/1031840-els-sindicats-es-mobilitzen-per-les-pensions.html

Deixa un comentari

Top