Ets aquí
Inici > General > La UGT de Girona renova Casas com a secretari general

La UGT de Girona renova Casas com a secretari general

La seva proposta va rebre l’aval del 81,93% dels vots en l’onzè congrés d’aquest sindicat a les comarques gironines

El líder sindical insta a passar a l’ofensiva per aturar la precarietat laboral

El sindicat UGT va escollir ahir Xavier Casas com a secretari general a les comarques gironines amb el 81,93% dels vots. La candidatura de Casas, que va assumir el càrrec ara fa onze mesos, era l’única que s’havia presentat per liderar el sindicat i l’elecció es va fer en el decurs de l’onzè congrés que es va fer a Girona. El nou secretari general a les comarques gironines va substituir al capdavant de la UGT l’actual consellera Dolors Bassa quan aquesta es va incorporar a la llista de Junts pel Sí.

Casas va explicar que la nova executiva territorial és renovada, amb un 80% dels membres nous, però que, en canvi, serà una gestió de continuïtat ja que té la mirada posada en la necessitat de passar “de la resistència a l’ofensiva sindical” per aturar la precarietat laboral i les retallades de drets dels treballadors.

Entre els principals reptes de futur hi ha, segons Casas, el de créixer en nombre d’afiliats perquè, tot i que “la UGT és el sindicat majoritari de la demarcació, ho volem ser encara més” –parla de superar els 7.000 afiliats–, però també combatre la precarietat laboral, que ha anat augmentant arran de la crisi econòmica, i lluitar pel retorn de drets retallats durant els darrers anys. “Estem immersos en una era que podríem anomenar l’era de la precarietat, ens volen treure del túnel de la crisi per abocar-nos al precipici de la precarietat i per aquí nosaltres no hi passarem”, va dir. En l’àmbit de Girona, Casas també situa combatre els falsos autònoms, sobretot en el sector de serveis.

Casas va voler demostrar que els contractes precaris van augmentant argumentant que els treballadors ara no en tenen prou aconseguint una feina per arribar a final de mes. Va concretar que el darrer any es van signar 295.000 contractes a la demarcació, però només “s’han creat uns 4.700 llocs de treball”. “Això vol dir que calen 61 contractes perquè hi hagi una persona aturada menys i demostra que la majoria dels contractes són temporals, i no llocs de treball estable; són contractes per no arribar a final de mes”, va dir.

La UGT vol reorientar la seva estratègia de la resistència a l’ofensiva. Va explicar que en els darrers anys han lluitat per evitar la destrucció de llocs de treball o el tancament d’empreses i ara l’objectiu és sortir al carrer i mobilitzar els treballadors per aconseguir feina de qualitat i la recuperació de les condicions laborals.

En aquest sentit, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, va concretar que ara “trobar feina no és sinònim de sortir de la pobresa, i és una realitat que hem de combatre”. Ros va subratllar que el sindicat està en un procés de canvis organitzatius per adaptar-se a les noves necessitats. Va remarcar també que la negociació amb la patronal no funciona perquè no aposten per cap increment salarial de cara a l’any vinent. Garanteix, però, que la UGT serà combativa i exigent tant amb empresaris com amb governs.

FONT: http://www.elpuntavui.cat/economia/article/-/1027659-la-ugt-de-girona-renova-asas-com-a-secretari-general.html

Deixa un comentari

Top