Ets aquí
Inici > General > Nova vaga de neteja al servei de neteja de Kluh Linaer a les comarques gironines

Nova vaga de neteja al servei de neteja de Kluh Linaer a les comarques gironines

logo_kluhLes plantilles que donen servei a la residència per a la gent gran Puig d’en Roca (Girona) i a les comissaries de Mossos d’Esquadra i dels parcs de Bombers faran aturades a partir del 10 d’abril.

El servei de neteja de la residència per a la gent gran Puig d’en Roca a Girona torna a convocar vaga indefinida pels nous impagaments. En concret, la plantilla no ha cobrat ni el sou de març ni la paga extraordinària que havia d’haver-se abonat entre el 15 i el 31 de març. Per aquesta raó, es torna a convocar aturades que començaran dilluns, 10 d’abril, i continuaran cada dilluns fins que l’empresa pagui aquestes quantitats.

El Departament de Treball, a través de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, ha convocat el comitè de vaga per negociar els serveis mínims. Des de la UGT considerem suficients els serveis de neteja: cuina, lavabos i retirada d’escombraries. Això compartiria la presència d’un treballador al torn de matí i un treballador al torn de tarda, el que suposa aproximadament el 17% del servei habitual. Pel que fa als serveis mínims, el nostre sindicat interpretarà qualsevol altra decisió com un intent de conculcació del dret de vaga.

Així mateix, els treballadors del servei de neteja dels parcs de Bombers i de les comissaries dels Mossos d’Esquadra de les comarques gironines també han convocat noves aturades. En aquest cas l’empresa que tenia el servei adjudicat, Kluh Linaer SL, ha perdut la concessió a favor de Multianau SL, però la plantilla encara no ha cobrat ni els salaris del mes de març ni la paga extraordinària que havia d’haver-se abonat entre el 15 i el 31 de març, així com la liquidació que els hauria correspost per la subrogació. La plantilla farà aturades també a partir del 10 d’abril, aturades que es repetiran cada dilluns fins que s’abonin les quantitats impagades.

En aquest cas, el Departament de Treball, a través de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, també ha convocat el comitè de vaga per negociar els serveis mínims, tot i que des del nostre sindicat considerem que no haurien d’haver-ne, ja que les aturades convocades son d’un dia a la setmana i haurien de rebre el mateix tractament que tenen els festius: quan és festiu, no hi ha neteja. Defensarem que no es poden decretar serveis mínims atès que si quan hi ha un festiu no s’ha de treballar un dia a la setmana, ha de tenir la mateixa consideració. Com en el cas anterior, la plantilla farà aturades a partir del 10 d’abril, aturades que es repetiran cada dilluns fins que s’abonin les quantitats impagades.

 

Top