Ets aquí
Inici > General > LES TREBALLADORES DE LA NETEJA DE LA RESIDÈNCIA PUIG D’EN ROCA DE GIRONA FINALITZEN LA VAGA DESPRÉS D’UN ACORD AMB LA GENERALITAT

LES TREBALLADORES DE LA NETEJA DE LA RESIDÈNCIA PUIG D’EN ROCA DE GIRONA FINALITZEN LA VAGA DESPRÉS D’UN ACORD AMB LA GENERALITAT

Una nova empresa entrarà a gestionar el servei de neteja i es farà càrrec dels endarreriments salarials de l’actual, Kluh Linaer-

Les treballadores de la neteja de la Residència per a la Gent Gran del Puig d’en Roca de Girona tornen a treballar després de onze dies de vaga, 8 d’ells ininterromputs, gràcies a l’acord assolit ahir al vespre a la seu de la Generalitat a Girona.

El comitè de vaga, amb l’assessorament i suport de la UGT Comarques Gironines, i el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, varen concloure una sèrie d’acords després que el director general expliqués que entrarà una nova empresa a partir del 15 de juny o, com a molt tard, l’1 de juliol i que la nova empresa accepta fer front als endarreriments salarials, però que només ho farà a l’inici de la prestació del servei, podent-se donar el cas que la nova empresa vulgui fraccionar aquests pagaments, atès que la Generalitat no pot fer-se càrrec de pagar el deute fins que hi hagi un document jurídic que li ho permeti.

Kluh Linaer, l’empresa encara titular del servei i que és a l’origen del conflicte pels impagaments de salaris, ha presentat concurs de creditors i la Generalitat es compromet a acompanyar les treballadores i treballadors que s’hi presentin com a interessats.

La Generalitat es va comprometre a parlar amb l’administrador concursal quan sigui nomenat i explicar-li la situació perquè entengui la complexitat i sensibilitat de la situació.

Així mateix el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es va comprometre a obrir una línia d’ajut d’emergència social de 200 euros a través dels Serveis Territorials que corresponguin a cada persona afectada.

Davant de tot aquest seguit de compromisos, el comitè de vaga i la UGT Comarques Gironines vàrem estar d’acord en tornar a la feina en el dia d’avui. En qualsevol cas aquest acord no resol de forma immediata la situació econòmica del personal afectat pels impagaments de Kluh Linaer.

El comitè de vaga vol agrair molt especialment la contribució altruista i desinteressada de les altres treballadores i treballadors del centre, que durant aquest temps han estat recollint aliments per tal d’ajudar les famílies de les vaguistes, en situació molt crítica per l’impagament de nòmines de Kluh Linaer.

 

Top