Ets aquí
Inici > General > LA UGT DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT DE GIRONA SUPLEIX LA MANCA DE POLICIA MUNICIPAL AMB SEGURETAT PRIVADA

LA UGT DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT DE GIRONA SUPLEIX LA MANCA DE POLICIA MUNICIPAL AMB SEGURETAT PRIVADA

Hem denunciat a la Generalitat la contractació d’‘auxiliars municipals’ que realitzen tasques que superen amb escreix les seves competències, amb una clara voluntat de substituir il·legalment policies amb seguretat privada de baix cost.

La setmana passada l’Ajuntament de Girona, reconeixent el dèficit d’agents de Policia Municipal denunciat pels sindicats, va informar que reforçarien la tasca de la policia contractant vigilants de seguretat d’una empresa privada, que rebrien la denominació d’“auxiliars municipals”.

La seva tasca, segons el consistori, aniria dirigida a cobrir llocs turístics i de gran afluència de gent, com ara el Banys Àrabs, el Museu d’Història de la Ciutat o la nova estació d’autobusos, i també tindrien la funció d’informadors turístics. La seva intenció, doncs, era de la d’augmentar la vigilància en els recintes tancats, en tant que no tenen consideració d’agents de l’autoritat i al carrer podrien ser objectes de problemes amb els ciutadans.

Des dels sindicats de la Policia no podíem més que felicitar al consistori per la decisió presa, que garantia la vigilància dels llocs públics durant els horaris d’obertura. La realitat, però, ha estat molt diferent. Durant l’exposició “Girona Temps de flors” els hem pogut veure al costat de vehicles policials, al carrer, sense fer cap funció de vigilància concreta, i sense poder  informar gaire als visitants, ja que es tracta d’una empresa de fora de Girona i el coneixement de la ciutat que tenen aquestes persones és molt deficitari.

Des de la secció sindical de la UGT a l’Ajuntament de Girona volem denunciar que el que ha fet el consistori és actuar en represàlia contra els agents de la Policia Municipal per no voler fer hores extres, tot contractant vigilants privada i fent-los fer funcions per a les quals no estan habilitats. És evident que aquesta mesura no resol el greu dèficit de la Policia Municipal pel que fa a efectius, ja que les funcions de control i ordenació de trànsit li són exclusives i no poden ser substituïts per agents de seguretat privada.

El nostre sindicat ha denunciat a la Generalitat de Catalunya, com a Administració competent en la matèria, aquesta contractació i l’activitat que vénen a realitzar els malanomenats “auxiliars municipals”, en considerar que les tasques que han estat realitzant superen amb escreix les seves competències, amb una clara voluntat de suplir la mancança de policies de Girona de manera il·legal amb seguretat privada de baix cost.

D’altra banda, des de la UGT Comarques Gironines creiem que hagués resultat més profitós invertir els 11.404,08 euros que s’ha gastat l’Ajuntament -desconeixem de quina partida es pagarà aquesta despesa- en contractar persones joves amb formació en turisme o similar per poder-los oferir una primera ocupació en atenció a la gent que visita la ciutat.

 

 

Top