Col·loqui internacional Walter Benjamin (30 set. 1 i 2 octubre)

Cartell COLLOQUI INTERNACIONAL WALTER BENJAMIN3Ens complau de fer-vos arribar el programa del Col·loqui Internacional Walter Benjamin, 2016, que tindrà lloc els dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre a Girona a Portbou. Aquest col·loqui l’organitza la Càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona i el Museu Memorial de l’Exili, amb la col·laboració de L’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l’EUROM (European Observatory on Memories) de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Perpinyà.

“Les Guerres Civils a l’Època Contemporània” serà el tema a tractar en un col·loqui interdisciplinari i exhaustiu que té el propòsit d’analitzar el fenomen dels conflictes civils armats des de l’inici del segle XX fins a la mateixa actualitat. Stathis N. Kalyvas (Universitat de Yale), Robert Gerwarth (Centre for War Studies, University College Dublin), Rafael Grasa (Universitat Autònoma de Barcelona) o Ricard Garcia-Vilanova (fotoperiodista) figuren entre una extensa nómina de ponents.

Amb motiu del 80ê aniversari de la Guerra Civil espanyola, es dedicarà una atenció especial a aquell esdeveniment històric que continua tenint una forta presencia en la memòria col·lectiva.

Així mateix, el diumenge 2 d’octubre es portarà a terme la ruta a peu de Banyuls a Portbou. Un projecte de la Nau Coclea que comptarà amb una intervenció artística.

Tant per assistir al Col·loqui com per a participar en la caminada cal inscriure’s prèviament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*