A Lleida, ‘cada dia és 8 de març’

La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui la campanya ‘Cada dia és 8 de març’, una iniciativa que pretén conscienciar a la societat de la importància d’acabar amb la bretxa salarial i aconseguir la igualtat entre homes i dones en el món laboral. Així ho ha explicat el secretari de Polítiques Socials i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida, Ramon Moreno, qui ha comentat que la proposta que s’han plantejat per arribar a tota la societat és organitzar diverses activitats reivindicatives a la ciutat de Lleida al voltant del dia 8 de cada mes. En aquest sentit, ja ha avançat que el proper 8 de maig s’està organitzant una jornada sobre la bretxa salarial en el món laboral, centrada especialment en com afecta a la dona. Des del sindicat volen que aquesta acció sigui molt participativa, i que principalment els joves aportin les seves idees i plantejament per poder trobar solucions des de la UGT.

IMG_7733

“Si no és amb el dia a dia, no podem fer front a les desigualtats que se’ns presenten en el món laboral per raó de sexe i de gènere”, ha explicat Moreno. I ha afegit: “És molt important conscienciar a tots els treballadors i treballadores perquè aquesta igualtat sigui cada dia més efectiva”.

L’acte ha comptat també amb la presència d’Elena Farrero, la portaveu d’Avalot a Catalunya, qui ha volgut explicar d’on ve el terme ‘bretxa salarial’, un factor que apareix en tres bloc diferents: segregació horitzontal, segregació vertical i complements salarials. Aquest últim aspecte, comenta que el reben normalment els homes. “Dins d’una mateixa empresa, normalment són els homes els qui fan les tasques més ben pagades, o reben un plus per no faltar a la feina -la dona moltes vegades deixa de rebre’ls perquè demana dies lliures per cuidar als seus fills i/o familiars malalts-”.

Respecte a la segregació vertical i horitzontal, Farrero assegura que “les dones normalment copem llocs de feina menys valorats i/o tenim convenis amb pitjors condicions laborals. El mateix passa si volem ascendir de categoria, ja que arriba un punt que les dones no podem superar aquest sostre de vidre”.

Per això, la solució que troben des d’UGT és que els homes també es facin responsables de les tasques de la llar i de la guarda i cura dels fills i/o de familiars malalts; i que les empreses valorin més els llocs de feina que fan les dones i que aquestes compleixin les lleis d’igualtat. “Hi ha moltíssima discriminació indirecta”, ha puntualitzat la portaveu d’Avalot a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*