AMIC Lleida presenta la seva Memòria del 2016

L’Associació d’Ajuda als Immigrants (AMIC) i la UGT-Terres de Lleida han presentat avui els resultats de la Memòria corresponent al 2016, que recull les atencions a usuaris i usuàries immigrants a les Terres de Lleida. El treball s’ha pogut portar  a terme gràcies a la subvenció que la Diputació de Lleida ha concedit per aquest concepte.

IMG_4587

L’AMIC-UGT atén 1.830 persones immigrades durant el 2016 a Lleida, la majoria interessades en obtenir la nacionalitat espanyola L’AMIC-UGT va atendre va incrementar durant el 2016 el nombre d’usuaris que va atendre a les comarques de Lleida, arribant a les 1.212, segons es desprèn de la memòria del servei que s’ha presentat aquest dilluns a la capital del Segrià. En concret, va rebre 1.517 visites i va atendre 1.830 consultes de persones immigrades, a les quals s’adreça aquest servei de l’organització sindical. El perfil dels usuaris és d’una persona d’entre 25 i 39 anys, sobretot homes (un 61% del total) amb més de deu anys de residència a l’Estat. Tot i això, cal destacar també l’increment de les atencions a persones de 40 a 64 anys, així com les facilitades a persones nouvingudes amb menys d’un any de residència a Catalunya o a l’estat espanyol, segons ha explicat Rosa Guixés, tècnica de l’AMIC-UGT a Lleida.

La majoria dels usuaris atesos a la demarcació de Lleida són treballadors del sector agrari originaris del Marroc (30,6% del total), del Senegal (13,5%) i de l’estat espanyol, en aquest darrer cas, persones que han obtingut la nacionalitat en els últims anys o bé que disposen de doble nacionalitat. El tràmit per obtenir la nacionalitat degut a la reforma dels mecanismes per accedir a la ciutadania espanyola per residència, encapçala les consultes rebudes per aquest servei a Lleida. També destaca l’augment de la població en ‘irregularitat sobrevinguda’ que acudeix a l’AMIC-UGT, és a dir, persones que han patit la pèrdua de la seva regularitat administrativa després d’anys en situació de residencia legal a Lleida per no reunir els requisits econòmics i socials en quedar-se sense feina per tal de poder renovar la seva autorització. L’AMIC-UGT compta amb quatre oficines d’atenció a les comarques lleidatanes, en concret a Lleida, Tàrrega, les Borges Blanques i Sort.

El responsable d’AMIC a Catalunya, David Papiol, ha estat també present a la presentacio´i ha afirmat que, des del sindicat, s’està investigant la possible existència d’empreses que creen falses cooperatives que actuarien en l’àmbit agrari, amb falsos autònoms o amb treballadors que cobren menys del que estableix el conveni, de la mateixa manera que ja està succeint a Lleida i en altres demarcacions catalanes en el sector carni. En aquest sentit, el sindicat també reclama més actuacions de la Inspecció de Treball per tal de regularitzar la situació d’aquests treballadors.

El secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilà, ha recordat, però, que ja hi ha molts empresaris agraris que fan la feina ‘molt bé’ i que ja s’ha acabat amb pràctiques d’arribades massives de persones amb falses expectatives de feina.

IMG_4591 MEMÒRIA AMIC comarques de Lleida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*