L’atur continua a l’alça a la demarcació de Lleida

L’atur a la demarcació de Lleida continua la seva tendència a l’alça. En aquest mes de setembre, segons les dades del Ministeri de Treball fetes públiques avui, ha augmentat en 589 persones, arribant fins als 18.354 aturats.

imagensocPer sexe, les dones continuen essent les més mal parades, ja que fins a 10.339 dones es troben sense feina a dia d’avui. No obstant, el major creixement d’aquest mes, correspon als homes, principalment del sector de l’agricultura i els serveis.

Pel que fa a xifres a nivell català, l’atur ha pujat en 1.205 persones al mes de setembre i la xifra de desocupats a Catalunya se situa en 372.623 persones.

“Tenim els governs bloquejats, l’atur continua pujant, la situació no millora i aquesta realitat és insostenible”, ha apuntat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. És per això, que la UGT continuarà treballant per: derogar de forma immediata les reformes laborals imposades; acabar amb l’ocupació precària, temporal, de curta durada i els salaris baixos; utilitzar la contractació indefinida i la jornada complerta; eliminar els incentius de contractació temporal; a igual treball, igual sou, per lluitar contra la precarietat de les empreses multiserveis, falses cooperatives i falsos autònoms; i reforçar el paper de la inspecció de treball, entre d’altres mesures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>