La campanya de Nadal i la temporada de neu ‘maquillen’ les xifres d’atur a Lleida

atur_oficinaL’atur registrat aquest mes de novembre a la demarcació de Lleida s’ha disminuït en 438 persones, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social, gràcies principalment al sector serveis. En aquest sentit, part dels contractes signats aquest últim mes estan directament relacionats a la campanya de Nadal i a la temporada blanca.

Un panorama que reflecteix una vegada més l’estacionalitat i la temporalitat que caracteritza la demarcació de Lleida i que el sindicat UGT-Terres de Lleida sempre hi fa esment. “Si analitzem fredament les xifres d’atur podem veure una millora, però si les interpretem veiem que part dels contractes signats durant el mes de novembre, finalitzaran durant el primer trimestre de l’any 2022”, apunta José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I afegeix: “Pel nostre sindicat, novembre no és un mes dolent. No obstant, tenim clar que les dades no reflecteixen realment la realitat lleidatana”.

Tot i les ‘bones’ xifres d’atur, Aguilà assegura que calen polítiques reals i efectives pensades per a les dones i els joves, uns dels col·lectius més afectats per aquesta precarietat i temporalitat que es viu a la nostra demarcació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>