Les xifres d’atur continuen mostrant l’estacionalitat i la temporalitat que caracteritza la contractació a la demarcació de Lleida

aturL’atur a la demarcació continua a l’alça per segon mes consecutiu. Segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social, la demarcació de Lleida ha augmentat la xifra d’aturats en 720 persones aquest mes d’octubre, arribant als 20.929 desocupats.

La majoria de sectors han notat aquesta davallada de treballadors i treballadores, tot i que el sector més perjudicat de tots ha estat l’agricultura, amb 418 persones a l’atur, a causa de la finalització de la campanya agrària.

“A la demarcació de Lleida, seguim trobant-nos davant d’una contractació temporal i estacionaria”, apunta Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida. I afegeix: “Les xifres d’atur cada any segueixen el mateix patró: disminueixen quan comença la campanya d’estiu i tornen a augmentar un cop finalitza”.

És per això, que des de la UGT-Terres de Lleida exigeixen la derogació immediata de les reformes laboral, “com a punt de partida per construir un nou model de relacions laborals; més eficient i amb més drets per la classe treballadora”, argumenta Moreno.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>