L’atur torna a pujar: dones, joves i majors de 45 anys, els més afectats

atur-lleidaDesprés de sis mesos consecutius de xifres d’atur a la baixa a la demarcació de Lleida, aquest mes de setembre torna a pujar. I ho fa en 216 persones; una dada que situa el total de desocupats en 20.029 persones, segons el Ministeri de Treball i Economia Social. Els sectors en els quals més ha crescut l’atur són l’agricultura i els serveis.

“Setembre sempre ha estat un mes marcat per una tendència negativa pel que fa a les xifres d’atur”, apunta Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida. “I no solament ens preocupen els sectors més afectats, com són l’agricultura i els serveis, sinó que també estem molt alarmats per les xifres d’atur juvenil, l’atur femení i l’atur de les persones majors de 45 anys”, comenta Moreno. I afegeix: “No solament tenen xifres nefastes, sinó que la problemàtica està enrocada i hem de treballar per desbloquejar-la”.

Paral·lelament, la contractació del mes de setembre ha caigut un 6,47% a la demarcació respecte al mes d’agost. Pel que fa al número de contractes, se n’han registrat un total de 16.611, 1.149 menys que a l’agost; dels quals 14.614 són temporals, i els 1.997 indefinits. “Les xifres parlen per si soles. La tònica general és la contractació temporal, i tot el que suposa: precarietat, salaris baixos, problemàtica en les condicions de vida dels treballadors i treballadores…”, apunta Moreno.

És per això, que el sindicat UGT exigeix lluitar per un salari digne; continuar augmentant el Salari Mínim Interprofessional (SMI), ja que la pujada recent de 15 euros és insuficient; derogar les reformes laborals; i enfortir les polítiques socials, entre altres aspectes. “I confiem que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya estiguin en aquesta línia”, explica Moreno.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>