Els canvis en la reforma laboral milloren les dades d’atur de la demarcació de Lleida

temporersL’atur ha caigut aquest mes de juny en 656 persones a la demarcació, situant la xifra total de desocupats en 18.001 persones, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social. El sector serveis ha liderat aquesta caiguda, amb 491 aturats menys, seguit de l’agricultura, (-76), la indústria (-49) i la construcció (-36). Del total d’aturats de la demarcació, 7.712 són homes i 10.289 dones, de les quals 1.265 tenen menys de 25 anys.

La contractació del mes de juny va augmentar un 15,14% a la demarcació de Lleida en relació amb el mes anterior. Concretament, es van registrar 17.959 contractes, 2.361 més que al maig. Del total de contractes, 7.890 van ser temporals i 10.069 indefinits.

En aquest sentit, Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida, ha afirmat que els canvis en la reforma laboral ja es mostren en la contractació. “Que les contractacions indefinides superin a les temporals ja és una molta bona notícia, ja que aporta més estabilitat als treballadors i treballadores, i posa fi a l’abús que es feia de la contractació temporal”, apunta.

Moreno també reclama més teixit industrial a la nostra demarcació per evitar que l’economia de la població depengui principalment del sector serveis i l’agricultura, dos puntals on se sustenta l’economia lleidatana, però alhora dos sectors marcats clarament per l’estacionalitat laboral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>