El Jutjat de Família de Lleida, col·lapsat

El 17 de desembre de l’any passat es va portar a terme la inspecció del Jutjat 7 de Lleida, especialitzat en Dret de Família, i el 30 de desembre des de la Secretaria de Coordinació Provincial de Lleida es va emetre el corresponent informe.

En aquest informe, es qualifica la situació com a ‘complicada’. No és difícil d’entendre quan observem que el nombre d’assumptes ingressats en 2013 i la previsió del darrer trimestre de 2014 sumen 2.160 assumptes, la qual cosa suposa superar més del 116% el mòdul que estableix el CGPJ que són 998 assumptes.
justicia

La Junta de Personal qualifica la situació actual del Jutjat de Família com de ‘col·lapse’, ja que portar a terme aquesta quantitat d’assumptes que dupliquen el que aconsella el CGPJ no és que resulti complicat, sinó ‘insuportable’ per a la plantilla i per a les persones que van al jutjat.
Estem parlant de temes relacionats amb el dret familiar, a qüestions tan delicades com divorcis, separacions, guàrdia i custodia de menors, incapacitacions, internaments psiquiàtrics i adopcions, entre d’altres.

Aquests assumptes estan augmentant exponencialment i han de tenir una resposta coherent amb el dret a la ciutadania a rebre de l’Administració de Justícia un servei públic prestat amb agilitat i eficàcia.
Això no s’està produint en l’actualitat i en el corresponent informe s’aconsella l’augment de la plantilla. Fins a dia d’avui només s’ha tingut en compte la incorporació de un jutge de reforç.

És per aquest motiu que la Junta de Personal sol·licita coherència i una resposta real que pugui descarregar de treball la plantilla actual i que doni agilitat i celeritat als assumptes de tan delicada índole i que resulten vitals per a la ciutadania.
Junta de Personal de l’Administració de Justícia de Lleida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>