Fluctuants xifres d’atur a la demarcació de Lleida

atur-lleidaL’atur a la demarcació de Lleida ha tornat a disminuir. Concretament, ho ha fet en 1.019 persones aquest mes d’octubre, una davallada que situa la xifra total de desocupats en 18.457 persones, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social.

Per sectors, l’atur ha caigut en 601 persones al sector serveis. “Hi ha una petita millora principalment al comerç i a la restauració, ja que moltes empreses s’estan preparant per a la campanya d’hivern”, explica José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, qui assegura que seran contractacions “temporals”, un dels grans hàndicaps de l’ocupació de les Terres de Lleida.

Pel que fa a la resta de sectors, l’agricultura ha caigut en 419 persones; 65 a la indústria i 14 a la construcció. “Són dades que ens preocupen, ja que un dels nostres sectors més prioritaris, com és l’agricultura, està caient en picat perquè no hi ha feina”, apunta Aguilá. I afegeix: “I pel que fa a la construcció, es troba en fase de contenció”.

El màxim dirigent de la UGT-Terres de Lleida assegura que cal estar expectants amb la fluctuació de les dades d’atur, ja que el motor de la nostra economia es troba en joc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>