Jornada del Dia de la Dona, a Vielha

La UGT-Terres de Lleida ha organitzat aquesta tarda una jornada amb motiu del Dia de la Dona Treballadora dedicada al rol i treball de la dona en zones de muntanya, com és el cas de la Val d’Aran.
Foto 1 UGT
La UGT-Terres de Lleida ha volgut donar veu a diferents perfils de dones que desenvolupen i/o han portat a terme el seu treball en zones de muntanya: l’adaptació, el seu dia a dia, la distància envers els seus llocs d’origen (en alguns casos), la masculinització d’algunes feines … Tots aquests han estat alguns dels punts que s’han anat desgranant, en una taula moderada per Mònica Lafuente, política també amb molt arrelament a la Val d’Aran i coneixedora de la casuística que rodeja a les dones i els seus rols laborals. La jornada ha tingut lloc a l’ERA Audiovisuau de Vielha i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Vielha i Bòssost.
Les participants han estat:
                         Angelina Casas Andreu (mestra jubilada)
                         Lluïssa Pedarrós Peremartí (botiguera jubilada)
                         Marta Pàmies Gracia (metgessa )
                         Júlia Pérez Esteve (mestra jubilada)
                         Amparo Serrano Iglesias (ex-síndica de la Val d’Aran)
Foto 2
L’acte ha començat amb la projecció del documental: “Un mateix origen”, un viatge per presentar diferents perfils del Pirineu català.
La UGT-Terres de Lleida, amb l’organització d’aquest acte, vol anar apropant al territori aspectes relacionats amb el món laboral i sindical.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>