La UGT-Terres de Lleida, a per la eradicació de les falses cooperatives

La FICA-UGT ha convocat diferents jornades formatives en diversos punts de Catalunya per informar i formar als delegats i delegades sindicats sobre els drets i deures que té cada empresa a l’hora de contractar treballadors, amb l’objectiu d’eliminar les falses cooperatives i els falsos autònoms que existeixen actualment. La demarcació de Lleida és una de les zones més afectades per aquesta problemàtica, i és per això, que les sessions s’han iniciat a la capital del Segrià.
IMG_8590“L’objectiu de la jornada d’avui és conscienciar els representants d’UGT i donar-los la informació i formació necessària per conèixer quina situació viu la seva empresa. Així cada delegat pot demanar la documentació necessària per saber com s’ha d’actuar”. Així ho ha explicat Demelsa Mateos, secretària d’Organització de la UGT-Terres de Lleida. Concretament a la demarcació de Lleida, segons les dades que ha facilitat Mateos, uns 1.500 treballadors estarien afectats per les falses cooperatives.
Un fals autònom és aquella persona que realitza la mateixa feina que un treballador en règim general, però que es paga la quota d’autònoms; està obligat a aportar el material necessari per treballar; no té un salari pactat amb l’empresa, sinó que li ve imposat; aporta una quota per entrar a la cooperativa… “Per tant, estem parlant que és un treballador ‘fixe’ d’aquella empresa però que a final de mes cobra un 50% menys, ja que amb totes les despeses que té, es queda sense sou”, explica Ester Espigares, secretària d’Igualtat i de la UGT-FICA Catalunya.
“Des d’aquí volem fer un toc d’atenció a totes les empreses perquè des del sindicat no volem que hi hagi aquest tipus de contractació, il·legal i fraudulenta”, ha apuntat Alicia Buil, secretària del sector de l’Alimentació de la UGT-Fica Catalunya. I ha afegit: “No volem arribar a denúncies cap a les empreses, ni a sancions milionàries. El primer punt és que les empreses siguin conscients que no estan actuant bé i que reconverteixin la contractació actual en treballadors regulars”. Buil també ha denunciat  la situació d’inspecció de treball. En aquest sentit, ha assegurat que “hi ha pocs mitjans, pocs recursos i falten treballadors. No pot ser que per tenir resposta d’una denúncia concreta es tardin dos anys”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*