La UGT-Terres de Lleida apel·la la negociació col·lectiva per combatre la precarietat laboral

El sindicat ha organitzat avui una jornada sobre Negociació Col·lectiva, en la qual s’ha presentat un “decàleg” d’accions per tal de combatre els abusos laborals i recuperar la capacitat adquisitiva dels treballadors

A Lleida, segueixen diferents convenis aturats i que no fan més que precaritzar la situació de milers de treballadors

La UGT-Terres de Lleida ha organitzat avui una jornada sobre negociació col·lectiva per a delegats i delegades, una eina, aquesta, que és crucial per lluitar contra la precarietat laboral. La jornada ha estat presidida per Nuria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, Demelsa Mateos, secretària d’Organització de la UGT de Lleida, i el secretari general de la UGT de Lleida, José Luis Aguilà.

IMG_3088

Gilgado ha explicat que les darreres reformes laborals han precaritzat el nostre mercat de treball. Per això ha explicat que des de la UGT de Catalunya es marca com a prioritari introduir als convenis col·lectius clàusules per limitar la temporalitat i la parcialitat –fixant uns percentatges mínims de contractes indefinits i havent de justificar la contractació temporal i parcial- i les noves formes d’externalització, com les empreses multiserveis, les cooperatives de treball associat o la subcontractació i els falsos autònoms. En aquest sentit, els negociadors sindicals han d’assegurar als convenis que no s’externalitzaran llocs de treball dedicats a l’activitat principal de l’empresa i que als treballadors d’empreses multiserveis o subcontractats se’ls aplicarà el mateix conveni col·lectiu que al personal de l’empresa principal.

D’altra banda, el sindicat considera que després d’uns anys de forta devaluació salarial, que pot arribar al 30% en el cas dels treballadors que van perdre la seva feina i s’han reincorporat al mercat laboral en pitjors condicions, ha arribat el moment de pujar els salaris, d’acord amb el creixement del PIB, la inflació i els beneficis empresarials que ja s’estan produint. Per tant, és necessari negociar increments salarials al voltant del 3% als convenis. Ha recordat que des de fa uns anys s’ha perdut un 11% de poder adquistiu.

IMG_3088 IMG_3085 IMG_3090

A més de marcar els objectius sindicals prioritaris, el Decàleg de Negociació Col·lectiva també inclou que figuri el registre horari i sobretot la igualtat en tots els sentits. També, que el contingut mínim obligatori que estableix la llei i, en concret, l’Estatut dels Treballadors, així com una pauta per a l’elaboració d’un conveni, de manera que sigui una eina útil per als nostres delegats i delegades.

No podem oblidar ni obviar la importància de la negociació col·lectiva, ja que a través d’ella es determinen les condicions laborals i econòmiques més importants de milers i milers de treballadors i treballadores del nostre país.

Per la seva part, Demelsa Mateos ha recordat que a Lleida “tenim convenis provincials com el de flequeries, begudes refrescants, pastisseria transport de viatgers que están “aturats”, cosa que implica “precarietat” per aquests sectors. En aquest sentit, ha explicat que aquells/es treballadors afectats poden acudir a la UGT, sindicat que defensarà els seus drets davant aquests abusos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*