L’exposició ‘130 anys de lluites i conquestes’ de la UGT arriba a Lleida

ugt-exposicioLa UGT ha inaugurat aquest divendres, dia 12 de juliol, l’exposició ‘130 anys de lluites i conquestes’, amb motiu del 130è aniversari de la fundació de la UGT. La mostra compta amb 20 panells; 14 dels quals són de caràcter històric i 6 temàtics, amb l’objectiu de repassar les principals fites del sindicat en els anys de protestes, sota la dictadura de Primo de Rivera, amb l’arribada de la II República, durant la Guerra Civil, en l’època de la clandestinitat i l’exili de la UGT per la dictadura franquista. Continua amb l’arribada de la democràcia i la legalització del sindicat, els anys 80 en què la UGT és la primera força sindical, i fins a l’etapa més moderna, amb els nous reptes socials, les alternatives per a sortir de la crisi i la recuperació de drets laborals.

L’exposició, que està ubicada a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida, ha visitat altres ciutats de l’Estat i durant tot l’any 2019 continuarà recorrent la geografia espanyola. Concretament a Lleida, es podrà visitar fins al dia 28 de juliol.

Autor: IEI

Autor: IEI

L’acte d’inauguració d’aquesta mostra, molt multitudinari, ha comptat aquest divendres amb diverses autoritats, a més d’amb la presència de José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida; Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya; Josep Mª Álvarez, secretari general de la UGT Confederal; i el doctor Roberto Fernández, exrector de la Universitat de Lleida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>