Seguiment massiu en les aturades i concentracions de Correus

UGT, CCOO CSIF i Sindicat Lliure, amb el 85% de la representació de Correus, han xifrat les aturades i concentracions realitzades a la província de Lleida en un 80%. Un èxit rotund que evidencia el clar descontentament dels treballadors i treballadores i el rebuig contundent de la plantilla a les constants retallades en finançament, ocupació i drets, que han sofert amb l’anterior Govern.

correus-ugtLes organitzacions sindicals han assenyalat que aquest és el punt d’inici d’un període de mobilitzacions que es prolongaran a l’espera que el nou Govern reverteixi la política heretada i col·loqui a Correus en la seva agenda política de prioritats. Conflicte que continuarà al juny amb concentracions autonòmiques i s’intensificarà amb tres vagues generals a finals d’any.

Els milers de treballadors i treballadores de Correus de la província juntament amb les organitzacions sindicals han expressat de manera contundent la seva negativa a donar continuïtat a una política postal que està minvant l’empresa pública i portant al servei postal públic a la mínima expressió. Com han criticat les organitzacions sindicals, s’està produint un desmantellament de Correus amb unes retallades pressupostàries sense precedents -180 milions d’euros al 2017 i 2018-, un dèficit històric -225 milions  d’euros – i la congelació del Conveni Col·lectiu i Acord des de fa més de quatre anys.

Alhora, les organitzacions sindicals estan exigint que es posi en marxa un pla de modernització i expansió per posar fi a la situació actual, que està deixant en safata el mercat postal espanyol als operadors postals estrangers, que si compten amb el suport dels seus governs, i està impedint l’adaptació al nou mercat en auge de la paqueteria i el comerç electrònic.

També han demanat que es reposin els 15.000 llocs de treball fixos perduts en l’última dècada (26% de la plantilla total) i un 30% a la província, que bé o no se substitueixen, o es cobreixen amb contractes a temps parcial. Els efectes d’aquesta baixada de plantilla es reflecteixen en la pèrdua de qualitat en el servei per excés de rotació en els llocs, amb personal temporal (35% de la plantilla existent) o amb minijobs (22% de la plantilla actual) causant sobrecàrregues, saturació, baixes per malaltia… En definitiva, una desmillora clara en les condicions laborals. Tot això amb un Conveni i Acord congelats des de fa quatre anys sense regulació general que actualitzi ni salari, ni ocupació ni drets de tots els treballadors i treballadores de Correus.

Per tot això, les organitzacions sindicals han assenyalat que aquest és el punt d’inici d’un període de mobilització que es prolongarà i intensificar si el nou Govern no reverteix la política heretada del PP i col·loca a Correus en la seva agenda política de prioritats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*